Zeiler overboord op het IJsselmeer

KNRM EnkhuizenIn de nacht van woensdag op donderdag zijn diverse schepen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de reddingsbrigade aan het zoeken geweest naar een overboord geslagen zeiler ter hoogte van Breezanddijk op het IJsselmeer. Na vijf uur zoeken is de actie beëindigt zonder resultaat. Woensdag, rond elf uur avonds, viel eeen 50-jarige man door een zwieper van de giek overboord. Zijn twee mede opvarenden lieten meteen de zeilen zakken, sloegen alarm en keerden terug naar de positie van het ongeluk.

Door de duisternis en omdat de man donkere kleding droeg en geen zwemvest om had konden zij hem niet meer terug vinden. Zij bevonden zich dan op drie mijl afstand van de afsluitdijk ter hoogte van Breezanddijk. Het Kustwachtcentrum sloeg direct alarm voor de KNRM Stations Hindeloopen en Den Oever als mede een marine helikopter. Enige tijd later werd er ook alarm gemaakt voor het KNRM Station Enkhuizen en de Reddingbrigade stations Andijk en Medemblik. Ook sloten er nog twee schepen van een commercieel bergingsbedrijf zich aan bij de zoek actie, wat het totaal aantal op negen schepen bracht en een helikopter.

Gezamenlijk werd vijf uur lang elke meter van het zoekgebied afgezocht echter zonder positief resultaat. Om vier uur nachts werd de zoekactie in overleg met het kustwachtcentrum beëindigd. De meeste schepen keerden hierop terug naar hun station. De reddingboot Alida van station Hindeloopen die on-scene coördinator was en de Valentijn van station Enkhuizen begeleidden het zeiljacht richting Breezanddijk om het daar over te dragen aan de Waterpolitie die de zaak verder moest afhandelen.
Zij gingen bij daglicht verder zoeken naar het lichaam van de man.

ClubRacer redactie wenst de nabestaanden veel sterkte toe met dit verlies.

Bron en foto: www.knrm.nl

Discuteer ook meer op: /forum/viewtopic.php?t=3933&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: