Het Zweedse Arcona lanceert haar nieuwe 43 voeter

Arcona 430Voor een ieder die van een Zweedse cruiser-racer houdt is er goed nieuws. Arcona Varvet AB uit Gustavsberg, Zweden komt dit voorjaar met een 43 voets zeiljacht. Om het gat te vullen tussen de succesvolle Arcona 400 en Arcona 460 heeft de Arcona werf de nieuwe ARCONA 430 Cruiser- Racer ontwikkeld.
Ook dit is weer een ontwerp van Stefan Qviberg wat garant staat voor een snel comfortabel zeiljacht dat ook met een kleine bemanning gevaren kan worden.

Van buiten een fraai gelijnd en modern zeiljacht en van binnen een klassiek interieur uitgevoerd in Khaya mahonie. Voorzien van een gegalvaniseerd stalen frame waar de krachten van kiel,mast en verstaging mee worden opgevangen maakt de Arcona 430 een sterk, licht maar comfortabel zeiljacht.

De Arcona 430 wordt gebouwd op een van de modernste werven van Zweden volgens CE categorie A. Romp en dek worden geconstrueerd met multi axiale glasvezel en Divinicyl. Alle schotten en hoofdschotten worden vast gelamineerd aan zowel romp als dek om een sterk en hecht geheel te krijgen.

De kiel is opgebouwd uit een antimoon uitgeharde loodbulb vast gebout aan een gietstalen kielschacht en afgewerkt met glasvezel om roest te voorkomen. Een aardig detail is het gepatenteerde “Keel-Pro” systeem waarbij er aan de voorvoet van de kiel een schokdemper is gemonteerd die krachten op kiel en schip reduceert bij het aan de grond lopen.

Het interieur kan gekozen worden uit twee uitvoeringen. Traditioneel de keuken aan bakboord zijde en navigatietafel aan stuurboord zijde. Of een langs keuken aan stuurboord zijde en navigatietafel aan bakboordzijde. In beide gevallen is er een dubbele achterkajuit.

Met deze Arcona 430 cruiser- racer heeft u het beste uit twee werelden. Het ene weekend met de familie lekker comfortabel zeilen en het volgende weekend win je er een zeilwedstrijd mee, want snel zijn de Arcona zeiljachten. Dat is vooral te merken aan de behaalde wedstrijdresultaten in Zweden. Gotland Runt 2006 en 2007 (dè wedstrijd in Zweden) in ORC 1 klasse. In 2006 waren bij de eerste vijf gefinishte zeiljachten vier Arcona’s waarvan nummer 1 een Arcona 400. In 2007 waren bij de eerste tien zeiljachten maar liefst zeven Arcona’s en wederom was nummer 1 een Arcona 400.

Arcona optimaliseert cruising en racing en brengt tezamen de bijna onmogelijke combinatie van snelheid, functionaliteit en het gevoel van comfort.
Het harmonieuze ontwerp van de ARCONA 430 is perfect en goed uitgebalanceerd en dus een terechte nominee voor “European Boat of the Year 2009”.

De websites: www.arconayachts.nl en www.arconayachts.se

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: