EK Laser (Radiaal) in Nieuwpoort (België)

laserOp maandag 14 juli is in het Belgische Nieuwpoort het EK Laser en Laser Radiaal van start gegaan. Eduardo van Vianen, die na de Kieler Woche in juni als winnaar uit de nationale selectie kwam, staat voorlopig negentiende. Hij heeft nog geen nominatie voor de Olympische Spelen. Hiervoor is een plek bij de beste drie landen (top vijf) vereist. Mochten naast Van Vianen meerdere Nederlandse zeilers een nominatie varen, dan gaat de 25-jarige Zuid-Hollander naar de Spelen. Voor alle Nederlandse zeilers in de Laser Klasse bestaat er dus nog de kans dat het felbegeerde ticket naar China alsnog wordt binnen gesleept.

Na twee races staat Marc de Haas er voor Nederland het beste voor met een zesde plek op de ranglijst. Rutger van Schaardenburg, die al een halve nominatie op zak heeft, staat twaalfde. Om zijn nominatie vol te maken is een plek bij de beste zes landen (top tien) voldoende. Ook Serge Kats doet in Nieuwpoort een poging een Olympische nominatie te veroveren. De 37-jarige Kats nam al twee maal deel aan de Spelen. In Sydney (2000) miste Kats met een vierde plek in de Laser net het podium.

Resultaten en foto’s: www.lasergroupbelgium.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: