Nederlands team pakt titel bij Wereldkampioenschap Yngling

Otte,Haven,de VriesAfgelopen zaterdag zijn Tom Otte, Mark Haven en Floortje de Vries Wereldkampioen Yngling geworden in Denemarken. Na twee keer een tweede (2005, 2006) en één keer een vierde plaats (2007) overall is deze wereldtitel volkomen verdiend. De afgelopen vier jaar heeft er nu drie keer een Nederlands team de hoogste trede van het podium beklommen. Hidde-Jan Haven, Don van Arem en Miguel Karsters wonnen voor de kust van Kopenhagen het zilver.

Het team van Hidde-Jan stond op de laatste dag één punt voor op het team van Tom. Uiteindelijk was het toch het team van Tom dat er met de titel vandoor ging. Het weer was ideaal en het zeilniveau was hoog. Hierdoor bleef het spannend tot op de laatste minuut. Al met al was het een geweldige wedstrijd om te zien.

Het Watersportverbond feliciteert beide teams met dit fantastische resultaat.

www.worlds.kdy.dk

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: