On Deck introduceert 2 nieuwe Marlow-touwsoorten

fusionOn Deck introduceert deze zomer twee nieuwe Marlow-touwsoorten. Het gaat om de Marlow D2 Competition, die het gat tussen standaard polyester en hoogwaardig dyneema opvult. En om de Marlow Excel Fusion 75, die zich speciaal richt op het besparen van gewicht en minimale wateropname van de lijn. Zonder concessies te doen aan breeksterkte, rek en slijtvastheid. Deze high performance schoot voor open boten is in samenwerking met het olympische Team GBR ontwikkeld. Beide touwsoorten zijn in vier kleuren en sterktes leverbaar.

Marlow D2 Competition

De D2 Competition is niet alleen 24 procent sterker dan polyester, de rek is ook nog eens een derde minder. Daarnaast is de lijn zeer slijtvast, makkelijk splitsbaar en 31 procent goedkoper dan het hoogwaardige dyneema. De lagere prijs komt door het gebruik van de Dyneema SK75 kern met daar omheen een polyester tussenmantel. De buitenmantel is eveneens van polyester en heeft een zestienvoudig gevlochten constructie. De D2 Competition kan dienen als val, schoot, rolfoklijn of controle/trimlijn. Daarvoor zijn de kleuren groen, blauw, rood en wit leverbaar.

Specificaties:
Diam. Breeksterkte Adviesverkoop (incl. BTW)
8mm 2025kg € 4,45
10mm 3950kg € 6,20
12mm 5360kg € 8,10

Excel Fusion 75

Op het allerhoogste zeilniveau telt elke gram gewichtsbesparing, dus ontwikkelde Marlow samen met de Britse olympiërs de Excel Fusion 75 ‘lichtweer’ schoot. De kern is gemaakt van voorgerekt Dyneema SK75 en de mantel van Dyneema SK75 gemixt met een polypropileen vezel. Excel Fusion is lichter, sterker en heeft minder rek dan soortgelijke schoten van concurrerende merken. Vanwege de unieke constructie van de lijn, neemt Excel Fusion geen water op. Dit nieuwe, drijvende touwsoort kan bovendien worden verjongd en is leverbaar in de kleuren zwart, grijs, blauw en rood. De Excel Fusion 75 is te gebruiken als schoot en controle/trimlijn.

Specificaties:
Diam. Breeksterkte Adviesverkoop (incl. BTW)
6mm 950kg € 3,45
7mm 1085kg € 4,50
8mm 1450kg € 5,55
10mm 2472kg € 8,70

Over On Deck

Deze Nederlandse watersportgroothandel in Weteringbrug is de grootste leverancier van touwwerk in Nederland. Het bedrijf levert de merken U-rope, Marlow, Maffioli en FSE-Robline. Daarnaast levert On Deck doordacht jachtbeslag van Harken en technische zeilkleding van Imhoff. On Deck distribueert ook grote en innovatieve topmerken als: Blue Performance, Le Chameau laarzen, Tylaska en Equiplite sluitingen, Baltic zwemvesten en McLube droge smeermiddelen. De medewerkers zijn gepassioneerde zeilers en houden met hun praktijkervaring het assortiment actueel. Trends en noviteiten in de zeilsport zijn zo niet te missen.

www.on-deck.nl en www.marlow-ropes.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: