Tutima J80 Worlds 2008 te Kiel zijn afgelopen

J-80Van 7 juli tot 13 juli gingen in Kiel, Duitsland, de officiële wereldkampioenschappen in de eenheidsklasse J-80 door. Dit WK voor J/80 deden drie boten uit de Benelux mee. Jack NED 8930, Jot NED 593 en Mentaquilibrium BEL 372 (BEL 883). De zeilnummers verschilden van hun normale nummers, omdat ze op het WK verplicht zijn om met hun rompnummer te varen. Er deden 64 boten mee uit 12 verschillende landen. Onder hen meerdere teams die op het WK van vorig jaar de top 10 haalden. De winnaar van vorig jaar was niet aanwezig.

Wederom 3 Spaanse boten in de top 4

Het is indrukwekkend om te zien hoe snel die topteams uit hun startblokken schieten, zelfs vanuit stilstand. Ze nemen gemakkelijk meer dan 10 bootlengtes voorsprong tijdens de eerste wedstrijdminuten. Onze uitdaging is om deze prestaties te benaderen en zo lang mogelijk aan te klampen.

Naar onze resultaten moeten we toegeven dat het ons nog niet echt lukt. Maar we boeken bij momenten wel goede vooruitgang. Ons doel is om deze ervaringen terug mee te brengen naar de lage landen en zo geleidelijk aan het niveau van de locale wedstrijden op te krikken.

Ons wedervaren beschrijven we dagelijks op de mentaqilibrium webstek gespekt met enkele sfeerbeelden.. (www.mentaquilibrium.be)

Podium:

1. Ignacio Camino Rodriguez/Alberdo Padron/Gomez Jose Luis/Armando Gutierrez (ESP)
2. Jeff Johnstone/Bo Teichmann/Stella Mau/Florian Föh/Henning Mittelmann (USA)
3. Carlos Martinez/Chencho Ortega/Eugenio Pedreno/Juanma Barrionuevo(ESP)

49. NED 8930 Jack
51. NED 593 Jot
56. BEL 372 Mentaqilibrium
op 64 deelnemers

Resultaten en foto’s: www.j80-worlds.de

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: