Aankondiging catamaran evenement Westlandcup 2008

Op 26 en 27 juli wordt door Kustzeilvereniging ‘s-Gravenzande (KZVG) voor de 25ste keer de bekende Westlandcup georganiseerd: een gezellig tweedaags catamaranevenement voor de kust van ‘s-Gravenzande. Er zullen ca. 80 catamarans aan de start verschijnen in diverse klassen. Afhankelijk van het weer zullen er op zaterdag en zondag resp. 4 en 3 wedstrijden worden gevaren. Op zondag zal er dan uiteindelijk tijdens de finalerace om de Westlandcup worden gestreden.

Afgelopen 24 jaar hebben al diverse bekende Nederlandse zeiltoppers de wisselbeker in ontvangst mogen nemen waaronder Thorin Zeilmaker, team Hans Bouscholte en Peter Desmedt, team Mischa Heemskerk en Marcelien de Koning en team Diana Boogaards en Rob Heilbron.

Wedstrijdinformatie

De volgende klassen zullen aan de start verschijnen: F18, A-Cat, Hobie FX-One, Hobie 14, Hobie 16, Hobie 16+Spi, Open A en Open B. Voor de F18 en Hobie 16 is de Westlandcup een pointregatta / klassenwedstrijd voor de Hobie 16+Spi is dit een wedstrijd in het kader van het Youth Catsailing Program (YCP). De Hobie 14 zeilers strijden tijdens de Westlandcup om het Nederlands kampioenschap.

Er zal worden gezeild op twee aparte wedstrijdbanen zodat de langzamere en snellere boten elkaar niet hinderen. De wedstrijden staan net als andere jaren weer onder leiding van Regatta Service Europe met als wedstrijdleiders Jaap Tirion en Rob Hoogstra.

Strandinformatie

Op het strand staat een feesttent met muziek en catering waar onder andere heerlijke broodjes Westland te verkrijgen zijn. Zaterdagavond zal er na afloop van de laatste race een barbecue worden gehouden welke dit jaar gratis is voor de deelnemers. Op zondag zal rond 17.30 uur de prijsuitreiking plaats vinden. Naast de Westlandcup worden er ook nog klassementsprijzen uitgereikt. Ieder deelnemend team krijgt in ieder geval een "bakkie Westland" mee naar huis.

Informatie

De voorinschrijving loopt t/m 20 juli via www.kzvg.nl. Tevens dient dan het inschrijfgeld te worden overgemaakt op rekening 32.32.58.042 t.n.v. KZVG o.v.v. Westlandcup, naam, zeilnummer en boottype. Ook kan worden ingeschreven op 26 juli tot 10:30 uur. Het inschrijfgeld voor eenmansboten is tijdens de voorinschrijving € 25,- en voor tweemansboten € 35,-. Na 20 juli is dit respectievelijk € 35,- en € 45,-.

Ga voor meer informatie naar www.kzvg.nl.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: