Beëindiging import Maxi Yachts door Nova Yachting

Maxi 1030In 2004 zijn wij met veel enthousiasme begonnen met het importeurschap van Maxi Yachts. We gingen voortvarend van start met een uitstekende test van de Maxi 1050 in de Waterkampioen en Duitse Yacht die tijdens de Hiswa te Water, september 2004, verscheen. Vanaf dat moment hebben wij met plezier en in goede samenwerking met de werf in Zweden en onze klanten meerdere Maxi 1050 en 1100 zeiljachten mogen afleveren.

Eind 2006 kwam de Maxi 1300 op de markt. Een fantastische boot die door alle watersportjournalisten en experts uit de branche werd geprezen vanwege haar vormgeving, zeileigenschappen en bouwkwaliteit. Met als resultaat de verkiezing van “Zeilen boot van het jaar 2007”. Door het maandblad Zeilen. Een prijs waar wij allemaal zeer trots op zijn.

De elegante Maxi 1300De elegante Maxi 1300Inmiddels heeft Nimbus Boats AB, de eigenaar van Maxi Yachts AB, ervoor gekozen zich te gaan concentreren op de productie en verkoop van motorboten. Ze hebben daarom begin van dit jaar Paragon Yachts OY uit Finland overgenomen en enkele weken geleden Maxi Yachts AB verkocht aan de Linnéa Yacht Group, bouwer van o.a. de zeiljachten van het merk Najad.

De Linnéa Yacht Group zal naast Najad en het onlangs nieuw leven ingeblazen Aphrodite Yachts ook Maxi Yachts modellen gaan bouwen. De bouw zal niet meer geschieden bij de huidige werf van Nimbus Boats AB op het eiland Gotland, maar per 1 juli verhuizen naar de Najad werf in Henan op het eiland Orust.

Door deze overdracht zijn wij ongewild en zeer tot onze spijt terechtgekomen in een spagaat tussen Hallberg-Rassy en Najad en voelen wij ons derhalve genoodzaakt het importeurschap van Maxi Yachts te beëindigen.

Voor de Maxi Yachts zeiljachten die wij hebben verkocht voor 23 juni j.l. verandert er niets, en blijven u graag behulpzaam bij al uw vragen.

Voor inlichtingen over nieuwe Maxi zeiljachten kunt u kontact opnemen met:

Linnéa Yacht Group
Alfred van Wincoop
Varvsvägen 1
473 31 Henan
Zweden
Telefoon: +46-304 692 300
E-mail: info

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: