Onstuimig North Sea Championship 2008 in België

PrijsuitreikingMurphy & Nye, zoals het North Sea Championship in Knokke-België voorheen beter bekend stond, was een weekend waar zeilers en toeschouwers met volle teugen van hebben genoten. Zowel op zaterdag als zondag zorgde een constant aantrekkende wind, soms met uitschieters richting de dertig knopen, voor een geweldig schouwspel. Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij waren dit weekend in een bloedvorm, alle zeven wedstrijden wist het duo winnend in de zwarte bulthaup Hobie Tiger af te sluiten. Een mooie opwarmer voor de Formule 18 Worlds in Nigran (Spanje) volgende week!

De opkomst én het zeilniveau waren hoog, maar liefst 41 zeilers hadden zich voor het evenement ingeschreven. Diana Bogaards wist samen met Stuart Gummer op de Capricorn overall de tweede plaats naar zich toe te trekken en gelijk als enige dame de top 10 te domineren. Het bulthaup jeugdteam Veenman/de Munck wist, mede dankzij de trainingsinspanningen van Mischa Heemskerk, hun eerste internationale podiumplaats op te eisen. Nieuwkomers in de Formule 18 klasse, Bouscholte/van Wieren, pakten verrassend de vierde plaats.

Naast de zeilers heeft ook de organisatie (Royal Belgium Sailing Club) een topprestatie geleverd. Niet alleen wist ze, ondanks de harde wind, er op zaterdag drie en zondag 4 wedstrijden uit te halen. Ook de gezellige catamaransfeer werd weer neergezet met de traditionele barbeque, gemoedelijke sfeer inclusief de mooie zeilverhalen tijdens een ondergaande zon. Het ziet er naar uit dat 2008, in navolging van de North Sea Regatta en de Ronde van Texel, als één van de mooiste wedstrijdseizoenen de boeken in zal gaan.
Iedereen maakt zich inmiddels op voor de Formule 18 Worlds van 5 t/m 11 juli ’08 in Spanje. Het Volvo/Holmatro X40 team heeft haar vrachtwagen gedurende het hele event ter beschikking gesteld aan Hobie Cat waardoor de zeilers de vele kilometers per vliegtuig kunnen overbruggen.

Top 10:
1 Mischa Heemskerk/Bastiaan Tentij (Hobie Tiger)
2 Stuart Gummer/Diana Bogaards (Capricorn)
3 Jorden Veenman/Mischa de Munck (Hobie Tiger)
4 Hans Bouscholte/Ruurd van Wieren (Hobie Tiger)
5 Patrick Demesmaeker/Alexander Koopman (Hobie Tiger)
6 Gerhard van Geest/Sander de Boer (Hobie Tiger)
7 Francis Proot/Simon van Acker (Hobie Tiger)
8 Gerard Loos/Pieter van Ruitenburg (Hobie Tiger)
9 Eric Meert/Denis van Roey (Cirrus F18)
10 Michel Defrenne/Marc Peeters (Cirrus B1)

Links:
Hobiecat Holland www.hobiecat.nl
Royal Belgium Sailing Club www.rbsc.be
Formule 18 Worlds Nigran www.f18worlds2008.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: