60 Sharpies stomen zich klaar voor Europees Kampioenschap op Haringvliet

Sharpie 41Van 27 juli tot en met 1 augustus vinden de Europese Kampioenschappen Sharpie plaats op het Haringvliet bij Stellendam. De inmiddels 77-jaar oude klasse mag zich ook dit jaar weer heugen op een groot en sterk deelnemersveld uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Portugal, Spanje en Nederland. De wedstrijden worden gehouden vanaf Marina Stellendam, waar ook een grote vloot van moederschepen, campers en tenten wordt gehuisvest. De wedstrijdorganisatie ligt in handen van WSV Helius.

Er wordt een ware titanenstrijd verwacht tussen regerend kampioenen Chris en Tim Gibbs uit Engeland en 3-voudig kampioenen Tom Weller en Jeroen van Veen. Andere belangrijke kanshebbers zijn Jan-Pieter Braam (NED), Patrick van Raalte (NED), Daan Versteeg (NED), Klaus Eisenblatter (GER) en James Case (GBR).

Ook het walprogramma is veelbelovend. Een loods wordt aangekleed als Sharpie House en zal het sociale centrum zijn van het kampioenschap. Op zaterdag zullen er vijf meetteams op pad gaan om te zorgen dat de boten voldoen aan de internationale meetreglementen. Op zondag is er een oefenwedstrijd waarna het kampioenschap officieel wordt geopend door de burgermeester van Stellendam, mevrouw Van de Velde-De Wilde. Op maandag staan er twee races op het programma, voor dinsdag drie die worden gevolgd door de Hollandse avond. Die bestaat traditiegetrouw uit pannenkoeken bakken voor de buitenlandse gasten gevolgd door een korenslag tussen de deelnemende landen.

Woensdag is een rustdag waarna er op donderdag weer drie races worden gezeild. Ook zullen de sponsoren dan ontvangen worden en rondgevaren op de San Juan 38 van Royal van Lent Shipyard. 's Avonds is er een internationale avond met “Engelse spelletjes”, Duitse Braadworsten en Portugese wijn. Nadat er vrijdag nog twee manches worden gezeild, is er een feestelijk prijsuitreiking in het Expo Haringvliet, gevolgd door een feestavond in het Sharpiehouse bij Marina Stellendam.

Hoofdsponsoren van het kampioenschap zijn de Rabobank en Pinta Nieuwburg. Overige sponsoren zijn Radio Holland, On-Deck, Bloemisterij Labberton, Sailtron, Van Berkel Aannemers, Gallerie Marco Käller, Schildersbedrijf Cornelissen en Duco Mon-Bouw.

Site en foto: www.sharpie.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: