Grote opkomst voor de 29er Europeans 2008 te Medemblik

29erDit jaar werd het Europees Kampioenschap 29er gehouden in Medemblik. De 113 inschrijvingen uit 18 landen is een nieuw record en deze prachtige opkomst is een compliment voor de 29er Klasse Organisatie. De week begon typisch Nederlands met veel wind en regen, maar dat zorgde er gelukkig niet voor dat de bootmeting, die op zondag en maandag plaatsvond, in het water viel. Een soepele en gunstige start van het evenement, zoals het gezegde gaat: ‘Een goed begin is het halve werk’.

Het evenement is georganiseerd door de stichting 9er Events o.l.v. Huud Ouwehand, de Nederlandse 29er Klasse Organisatie, de Internationale 29er Class Association en KZ&RV Hollandia. Dit is een gouden combinatie gebleken.

Dinsdag werden de eerste 5 kwalificatie races gehouden, gevolgd door 2 races op woensdag. Hierna werd de totale vloot verdeeld in 4 groepen: Gold, Silver, Bronze en Emerald. Drie Nederlandse 29er teams behaalden de Gold Fleet: NED 1121, Mark Walraven en Kaj Böcker; NED 6, Annemiek Bekkering en Jeske Kisters en NED 1592, Sander en Thijn Mertens.

Mark en Kaj stonden tijdens de kwalificatie races op een 1e plek met minimale voorsprong. Ze moesten op donderdag echter plaats maken voor de sterke Britten en zakten naar een 4e plaats. Annemiek en Jeske klommen naar plaats 3. Na een serie goede races op vrijdag weten Mark en Kaj weer op te klimmen naar plaats 3. Op zaterdag bleek er helaas niet genoeg wind te zijn om te racen.

Top 5:
1st James Peters / Edward Fitzgerald
2nd Bleddyn Mon / Tom Humphreys
3rd Mark Walraven / Kaj Böcker
4th Annemiek Bekkering / Jeske Kisters
5th Max Richardson / Alex Groves

Annemiek en Jeske zijn het beste damesteam, de eerstvolgende dames eindigden op de 12e plaats. Sander en Thijn behalen een 20e plek.

Sponsors van de 29er Europeans 2008 waren SKIFF, Welten, Renault, Gemeente Medemblik, GUL, Luminext, Ron Meijer Joker Boat.

Website en foto's: www.29ereuropeans.eu

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: