Spannende ontknoping in de kopgroep tijdens Jeugd WK 470 te Polen

wk2008 470Met nog twee dagen te gaan is het bijzonder spannend in de top van het klassement tijdens het Jeugd WK in de 470-klasse in het Poolse Gdynia. Team Volvo For Life-leden Steven Le Fevre en Steven Krol staan voorlopig tweede met twee punten achterstand op de Israëlische klassementsleiders. Steven Le Fevre en Steven Krol, de twee 21-jarige talenten binnen Team Volvo For Life, doen het goed in Gdynia.

Hoewel hun tactische keuzes zo nu en dan voor problemen zorgen vinden de mannen vaak ook de oplossing. Een aantal keer kozen de Stevens bij de start voor de verkeerde kant van het veld, waardoor ze vroeg op achterstand kwamen te liggen. Na een verbeten achtervolging wist het duo de achterstand toch nog goed te maken en zaterdag zelfs de leiding in het klassement over te nemen.

Tijdens de races van zondag 27 juli hadden de Stevens het moeilijk. Ze voeren in race negen een aftrekwedstrijd met een twaalfde plaats. In race tien ging het beter, ondanks dat Steven Krol aan de wind uit de draad viel in het eerste kruisrak. Na weer een zwaar bevochten inhaalrace passeerden ze als zesde de finishlijn.

Hun grote concurrenten, de Israëliërs Lior Lavie en Yam Amir, voeren zondag twee hele goede wedstrijden en namen met een derde en een eerste plek in race negen en tien de koppositie van Krol en Le Fevre over. De Stevens staan op twee punten achterstand, dus alles is nog mogelijk. Maandag 28 juli worden de laatste races in de Gold Fleet gevaren, waarna dinsdag 29 juli de allesbeslissende Medal Race volgt. Het belooft een spannende ontknoping te worden.

www.470.sails.pl/jwc2008
www.teamvolvoforlife.nl

foto: Kuba Pawluk

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: