Delta Lloyd Cadet World Championships 2008 live uitgezonden op internet

CadetVoor het eerst in de geschiedenis zal een in Nederland te houden WK jeugdzeilen live worden uitgezonden op het internet. De te houden Delta Lloyd Cadet World Championships 2008 voor kinderen van 7 tot 17 jaar zal gebruik maken van het onlangs ontwikkelde tracking-systeem van ChampionChip Sailing. Dit systeem, dat gratis wordt aangeboden aan de 175 deelnemende boten uit 14 landen wordt mede gefinancierd door de nieuwe hoofdsponsor Delta Lloyd. Het evenement vindt plaats van 30 juli tot en met 8 augustus 2008 in Medemblik.

Dankzij dit tracking-systeem kunnen de thuisblijvers in bijvoorbeeld Argentinië, waar het volgende WK Cadet wordt georganiseerd, de verschillende wedstrijden live volgen via het internet. Alle deelnemende boten zijn op het scherm herkenbaar aan het zeilnummer. Ook voor analyses van de wedstrijden is dit syteem zeer interessant. Men kan de wedstrijden namelijk achteraf opnieuw afspelen.

De Cadet

De Cadetklasse, een relatief kleine zeilklasse in Nederland, heeft een aantal bekende zeilers voortgebracht zoals de gebroeders Coster, die deel uit maken van de Delta Lloyd Kernploeg en in hun 470 meedoen aan de Olympische Spelen. De in het comité van aanbeveling zittende Jacques Rogge, voorzitter van het IOC, werd in 1959 wereldkampioen in de Cadet.

Naast Delta Lloyd heeft het organiserend comité een tiental andere gerenommeerde sponsoren bereid gevonden om dit evenement mede te organiseren. Een vijftigtal vrijwilligers zal zorgen voor een soepel verlopend evenement dat op 8 augustus 2008 eindigt met een nieuwe wereldkampioen.

Delta Lloyd en watersport

In Nederland is Delta Lloyd de grootste watersportverzekeraar en een échte partner van de Nederlandse watersport. Delta Lloyd is official partner van het Watersportverbond én hoofdsponsor van de Delta Lloyd ZeilKernploeg. De verzekeraar is ook actief als sponsor van de HISWA te Water, de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace, de Delta Lloyd Regatta, het Delta Lloyd ONK, de Delta Lloyd Ondernemersregatta en het Delta Lloyd Zeilvaardigheidscentrum.

www.cadet2008.nl
www.deltalloyd.nl/watersport

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: