Top Nederlandse zeilverenigingen gaat strijd aan tijdens NCK Teamzeilen 2008

MaxFun 25Op 18 en 19 oktober a.s. zal weer het NCK Teamzeilen (voluit; ‘Nederlands Club Kampioenschap Teamzeilen, presented by KPMG Meijburg’) gehouden worden in de Maashaven te Rotterdam. De Rotterdamse zeilverenigingen Aegir, KR&ZV De Maas, KZC, RZV en WSVR organiseren het NCK Teamzeilen, inmiddels traditioneel, gezamenlijk, waarbij zij nu ook actief worden gesteund door het Nederlandse Watersportverbond.

Sterke concurrentie voor titelverdediger KR&ZV De Maas

Titelverdediger KR&ZV De Maas mag een felle strijd om de traditionele blauwe wimpel verwachten, nu onder de concurrenten naast alle bekende Rotterdamse verenigingen ook gevestigde namen te vinden zijn als de KWV De Kaag, WV Lelystad, WV Braassemermeer, KWV Loosdrecht en KWV Langweer.
Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt. Er hebben zich al verenigingen aangemeld om op de wachtlijst te worden geplaatst. De organisatie overweegt om bij nog meer belangstelling de inschrijving te heropenen en op twee banen tegelijk te gaan varen.

Titelsponsor KPMG Meijburg

Mede dankzij het succes van vorig jaar is er een sterke titelsponsor gevonden in belastingadviesorganisatie KPMG Meijburg.
Robert van den Tillaert, managing-partner van de Rotterdamse vestiging van KPMG Meijburg: “We raken met ons bedrijf steeds meer betrokken bij de Nederlandse zeilwereld en dat bevalt uitstekend. We hebben een J109 bij Roy Heiner in de vaart, we sponsoren de twee Maxfun 25’s van de KR&ZV De Maas in de nationale MaxFun 25 competitie en nu zijn we dus betrokken bij dit nationale topevenement, wat ook nog eens hier in Rotterdam gehouden wordt. We zijn zeer benieuwd!”

De boot: MaxFun 25

De titelverdedigersDe titelverdedigersHet NCK Teamzeilen wordt dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer in de spectaculaire MaxFun 25 (www.maxfun25.com) gevaren. MaxFun Performance Yachts stelt speciaal voor het NCK 4 nieuwe MaxFun 25’s ter beschikking. Hans Röttger, directeur van MaxFun Performance Yachts, vindt het mooi dat de MaxFun 25 weer is gekozen; “Vorig jaar beviel het kennelijk goed, wat me eerlijk gezegd niet verbaast. De MaxFun 25 leent zich goed voor dit soort evenementen. Ook met licht weer versnelt een MaxFun 25 goed en daardoor is de competitie altijd spannend. Daarnaast is het op zich geen ingewikkelde boot en varen mensen snel met veel plezier rond. Op dit moment groeit de populariteit van de MaxFun 25 hard en daarom zijn we veel nieuwe schepen aan het bouwen. Daarvan stellen we er graag een paar ter beschikking voor het NCK Teamzeilen, dan kunnen al die verenigingen zien hoe lekker een MaxFun 25 vaart!”

Format

Elke vereniging vaardigt 8 van haar beste zeilers af, en verdeelt die over twee MaxFun 25’s. Op korte op en neer banen varen deze twee teams tegen twee andere boten die door een andere vereniging worden bemand. Het team waarvan een boot laatste wordt verliest de match. Na voorrondes volgen kwart- en halve finales, waarna in de finale om de titel gevaren zal worden. Met jury op het water, is direct na de finish bekend welke vereniging zich Nederlands Club Kampioen Teamzeilen 2008 mag noemen.

Publieksvriendelijk

Dit alles gebeurt in een bijzondere setting in en bij de Maashaven in hartje Rotterdam.
Boven op het ruime dak van een kantoor aan de kade zal o.a. weer een grote, gratis toegankelijke tribune komen te staan, waar de wedstrijden zullen worden becommentarieerd door kenners, zodat de races van bovenaf perfect gevolgd kunnen worden.
Ideaal dus voor liefhebbers, maar ook voor mensen die relatief onbekend zijn met (team)wedstrijdzeilen.

Op www.worldportsail.nl, de website van stichting Worldportsail (de stichting waarin de Rotterdammers zich verenigd hebben) staat meer informatie over het ‘NCK Teamzeilen presented by KPMG Meijburg’; editie 2008. Iedereen is welkom.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: