BMW Oracle Racing vervoegt de iShares Extreme 40 vloot te Cowes, tweemaal

Oracle Extreme 40BMW Oracle Racing zal met 2 teams meevaren in de iShares Cup tijdens de Skandia Cowes Week. Hun 2 Extreme 40’s zullen worden bemand door enkele van werelds topzeilers. Niemand minder dan Russell Coutts (NZL) neemt het commando op de ene, en zal worden bijgestaan door een echte multihull expert, Franck Cammas (FRA). Op de andere is het James Spithill die gaat schipperen en sturen, en hij wordt bijgestaan door John Kostecki (USA).

Het BMW Oracle Racing team, huidig ‘challenger of record’ in de komende America’s Cup, is sinds enige tijd deftig aan het trainen met de Extreme 40’s. Het lijkt er dus op dat het Amerikaanse team niets aan het toeval wil overlaten wanneer de strijd om de oudste sporttrofee ooit gaat losbarsten. Op hun programma staan voornamelijk trainingen en wedstrijden op de Extreme 40 catamarans, evenals deelname aan verscheidene match racing wedstrijden. Verder bouwen ze aan een spiksplinternieuwe multihull om mee ten strijde te trekken in de volgende America’s Cup, waarin ze het moeten opnemen tegen het Zwitserse Alinghi team.

Toen ging het goed mis bij AlinghiToen ging het goed mis bij AlinghiEn ook Alinghi zal van de partij zijn met hun Extreme 40 te Cowes. Beide teams zullen dus voor het eerst sinds de Louis Vuitton Act 13 in 2007 weer tegenover elkaar staan op het water. Dit keer wel niet lijnrecht, want niet te vergeten, er varen nòg 9 andere teams mee tijdens deze editie van de iShares Cup. En dat het er stevig kan aan toe gaan hebben we tijdens de vorige wedstrijd in Lugano kunnen merken. Alinghi slaagde er toen nog in te kapseizen, terwijl Tommy Hilfiger net niet over kop ging.

Met Teamorigin is er nog een 3e America’s Cup team aanwezig in deze spectaculaire klasse. Ook de Britten kijken er naar uit om te racen tegen hun America’s Cup collega’s. En dan zijn er nog de andere 8 teams, toch ook al niet van de minste: BT, met Nick Moloney aan de helmstok, Holmatro met Andreas Hagara, iShares met Hugh Styles, JPMorgan Asset Management met Shirley Robertson (zij won toch maar in Lugano !), Team Aqua met Cameron Appleton, Volvo Ocean Race met Herbert Dercksen en tenslotte de nagelnieuwe Oman Sail met Pete Cumming.

De iShares Cup wedstrijden tijdens de Skandia Cowes Week zullen plaatsvinden op 2, 3 en 4 augustus. Daarna verzamelen de Extreme 40’s op 29, 30 en 31 augustus in Kiel, Duitsland, om de finale te zeilen in Amsterdam op 19, 20 en 21 september.

www.iSharesCup.com
Foto’s: Gilles Martin-Raget/BMW ORACLE Racing

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: