49erTeam Lefebvre/ Janssens grijpt door pech naast podiumplaats in Travemünde

49er MExTVan 21 tot 27 juli nam het Belgische 49er team Lefebvre-Janssens deel aan de Travemünde Woche in Duitsland. De zeilers kregen schitterende zeilomstandigheden voorgeschoteld. Veel zon en steeds een goede stabiele zeebries. Na een schitterende eerste dag waarin 4 reeksen werden gevaren (3-4-3-7) stond het Belgische team 4de overall. Deze positie konden de jongens nog verbeteren op de 2de dag, die gekenmerkt werd door een harde wind en golven van meer dan een meter, soms zelf twee meter hoog.

Het vele afzien, trainen en werken in de harde wind op voorbije evenementen (Palma, Kiel...) begint stilletjes aan zijn vruchten af te werpen en resulteerde zelfs in een knappe tweede plaats in de laatste reeks. Hierdoor stonden Yannick en Matthieu 3e overall na twee dagen.

MExT team maakt gestadig progressieMExT team maakt gestadig progressieOp dag 3 van de competitie hielden de jongens goed stand en wisten ze ondanks een mindere dag toch hun 3e plaats te bewaren. Na die dag stonden ze op 2 punten van de 2e plaats, maar de nummers 4 en 5 waren wel dichterbij gekomen. Het podium zou dus op de laatste dag beslist worden.

Na een goede voorbereiding lagen Yannick en Matthieu in de kopgroep toen de haak van de trapezevest van Matthieu plots doormidden brak. Na een korte zwempartij probeerden ze eerst toch nog de reeks uit te varen, maar zonder trapezevest had dit niet veel zin. Het team moest de wedstrijd noodgedwongen staken. Enorme pech dus opnieuw voor de jongens die de reeks moest staken en hopeloos moesten toezien hoe de anderen hen voorbij vaarden...

Door de gebroken trapezevest moesten ze ook reeks 2 van de laatste dag missen waardoor ze nog meer terugvielen in het algemeen klassement tot een 6e plaats, aangezien ze een DNF moeten meetellen.
Brute pech dus deze keer maar de prestatie van Lefebvre Janssens deze week bewijst hun potentieel voor de toekomst!

Podium:
1. E. Heil/ T. Plobel GER 28
2. M. Due/ P. Keller DEN 71
3. T.Tobias/ H. Bauman GER 22

Manta Sailing Promotion Team

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: