44e Delta Lloyd 24-Uurs Race dit jaar een weekje later

24 uursOver ongeveer twee weken ontvlamt het olympische vuur in Beijing, waarmee de Olympische Spelen van 2008 officieel worden geopend. Natuurlijk volgt watersportend Nederland dan de verrichtingen van de nationale zeilequipe. Maar nadat de medailles verdeeld zijn, is er weer volop tijd om zelf mijlen te verslinden. Vandaar dat de 44ste Delta Lloyd 24-Uurs Race dit jaar een week is verplaatst. Op vrijdagavond 29 augustus 2008 klinkt het startschot voor de kust van zestien locaties langs het IJsselmeer, Markermeer, de Noordzee, Gouwzee en Waddenzee.

Een etmaal later finisht de gehele vloot voor de haven van Medemblik. Wij nodigen u graag uit om hiervan getuige te zijn. Er ligt een persboot klaar, maar op de kade vindt u ook genoeg verhalen.

Reeds meer dan 500 deelnemers ingeschreven

Momenteel staat de teller op 536 deelnemende jachten. Daarvan doen er 390 mee aan de tocht en 146 aan de race. De inschrijving loopt nog tot en met 15 augustus. Schipper Blacquiere van de X79 Blacq magiX zal proberen zijn succes van 2007 te evenaren. Toen won hij de Radboudbeker voor beste prestatie bij de tocht. De PhoeniX van Mark Eriks legde vorig jaar het meeste aantal mijlen af en het team zal gretig puzzelen om dit opnieuw te bereiken.

Sponsormijlen voor ‘Leef je Droom’

Het spelletje van de Delta Lloyd 24-Uurs Race draait om zoveel mogelijk mijlen maken. Dat wordt nu tevens aangewend voor het goede doel. Deelnemers kunnen namelijk een bedrag per gezeilde mijl sponsoren aan het project ‘Leef je Droom’. Deze stichting zet zich in voor jongeren met een levensbeperkende ziekte. Met als doel ze uit hun wereld van alledag te halen en ze te motiveren hun grenzen te verkennen en te verleggen. Meerdaagse wedstrijd- of prestatietochten vormen het format.

Olaf Oosterman, initiator van Leef je Droom, bouwt voor dit doeleinde een aangepast zeiljacht. Hij heeft zelf een levensbeperkende ziekte en weet als geen ander wat het is om dromen te moeten bijstellen. Om het zeilen met jongeren en de bouw van het zeiljacht mogelijk te maken, heeft stichting Leef je Droom geld nodig. Oosterman en zijn bemanning varen zelf ook mee in de Delta Lloyd 24-Uurs Race.

www.24uurszeilrace.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: