RC 44 vloot maakt zich klaar op het Gardameer voor de Malcesine Slam Cup

RC 44De RC 44 2008 Continental Challenge zal plaatsvinden op het Gardameer, Italië, van 9 juli tot en met 13 juli. Dit vierde evenement in de Championship Tour belooft weerom een mooie strijd tussen enkele zeilgrootmeesters te gaan produceren. Zal Armando Giulietti’s Team Hiroshi – Città di Milano zijn leidersplaats met succes kunnen verdedigen en het gouden Tour leiders stuurwiel aan boord houden?

Er zijn 9 teams van top niveau ingeschreven. Malcesine, op de rand van het grootste meer van Italië, staat bekend als prachtige, maar tegelijkertijd berucht als winderige locatie. Men verwacht er enkele van werelds beste zeilers, waaronder Cameron Appleton, Sébastien Col, Russell Coutts, Kelvin Harrap, Markus Wieser, James Spithill en nog vele andere.

De stuurman van Team New Zealand, Dean Barker, maakt er zijn comeback sinds zijn eerste optreden in de Gold Cup te Dubai, vorig jaar. Barker zal het matchrace evenement aan boord Banco Espirito Santo zeilen.Mooie beelden op de TraunseeMooie beelden op de Traunsee Daarna wisselt hij van plaats met Russell Coutts voor de vloot regatta’s en zal hij als tacticus fungeren aan boord van BMW Oracle Racing.

Fransman Philippe Presti zal dan weer debuteren in de RC 44 klasse. Hij vervangt op Organika Mateusz Kusznierewicz. Deze werd onlangs wereldkampioen in de Star klasse en wil zich nu volledig concentreren op de Olympische Spelen, waar hij als favoriet van start gaat.
Presti is één van Frankrijks beste zeilers, en fungeerde nog als sparring partner voor James Spithill aan boord Luna Rossa tijdens de laatste America’s Cup.

De RC 44 Malcesine Slam Cup gaat van start op woensdag 9 juli met het match racing evenement, dat 2 race dagen in beslag gaat nemen. Daarna nemen de boot eigenaars het stuurwiel (verplicht) ter hand voor de volgende 3 fleet racing dagen. Een lange afstand regatta, de DHL Trophy, zal de teams rondom het prachtige meer sturen. De punten van deze regatta tellen mee in de vloot race klassering.

Deelnemende teams:

Team Hiroshi - Città di Milano, Armando Giulietti / Sébastien Col
Team Banco Espirito Santo, Patrick de Barros / Dean Barker (match)
Team Aqua, Chris Bake / Cameron Appleton
Team Ceeref, Igor Lah / James Spithill
Team Carbon Affair, Nicholas Verwilghen / Michel Vaucher
Sea Dubai, DIMC, Markus Wieser
Team Beecom, Isao Mita / Kelvin Harrap
BMW ORACLE Racing, Larry Ellison / Russell Coutts (match)
Team Organika, Maciej Nawrocki / Philippe Presti

Russell Coutts en Dean Barker wisselen van plaats voor de fleet regatta.

RC 44 Championship Tour 2008 (na 3 wedstrijden):

1) Team Hiroshi - Città di Milano, 72 ptn
2) Ceeref, 97 ptn
3) Team Banco Espirito Santo, 100 ptn
4) Team Aqua, 104 ptn
5) Sea Dubai, 128 ptn
6) BMW ORACLE Racing, 160 ptn
7) Cro-A-Sail, 166 ptn
8) Beecom, 171 ptn
9) Team Organika, 182 ptn
10) Mascalzone Latino, 241 ptn
11) Magia, 261ptn

www.rc44.com
Foto’s: Francesco Nonnoi en Martina Wohlesser

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: