Wind opnieuw een probleem voor de SLAM Deltaweek

deltaweekNet als in de afgelopen dagen begon de wedstrijd van Yerseke naar de val bij Zierikzee onder goede omstandigheden. Wel was er was er meer dan in de voorgaande wedstrijden sprake van echte ‘water’ sport: het regende bij buien. De zeilers voeren een mooie baan tot om ongeveer 15.00 uur de wind het vrij onverwacht sterk afnam. Daarna werd het zoals de zeilers dat noemen ‘halen en brengen’.

Voor de overtrekkende buien was er wind die weer wegviel als de bui voorbij was. Omdat een van de snelle boten al bijna bij de finish was kon de wedstrijdleiding da baan niet meer afkorten voor die klasse. Afwachten dus voor het wedstrijd comité. Een aantal schippers gaven op om zich op de zeewedstrijden van morgen te kunnen voorbereiden. Ze waren ook het gedobber beu.

Uiteindelijke wisten een 13 tal boten reglementair de finish te bereiken.

Vanavond vind er een veiligheidskeuring van de boten plaats voor de wedstrijden op zee morgen. Veel schippers varen al naar de Roompotsluis om daar morgen vroeg te kunnen starten voor de Veronica Race. De Veronica race is een race die ouder is dan de SLAM Deltaweek. De race voer oorspronkelijk van Colijnsplaat naar het toenmalige zendschip Veronica voor Scheveningen en terug.

In de loop van de jaren verdween niet alleen het zendschip maar ook werd ook de stormvloedkering aangelegd. Bovendien vonden de zeilers een wedstrijd die soms meer dan 24 uur duurde niet meer aantrekkelijk. Nu is de Veronica race daarom een dag wedstrijd op zee voor de Zeeuwse kust van de Roompotsluis naar de Roompotsluis.

De uitslagen:

ORC 2
1. Spirit Lady van John Dijkstra uit Arnemuiden
2. Lenco van schipper K Brabers uit Venlo

ORC 3
1. Diamond van schipper Leo van Capel uit Strijen
2. Joyce van schipper Alfred Bezemer uit Arnemuiden
3. Krachtig van schipper C. M. Keetels uit Teteringen

ORC 4en 5
1. Furie van schipper Ben Hoefsloot uit Ede
2. Spinel van schipper Kamphuis uit Wijk en Aalburg
3. Impulse van schipper C. Baas uit Weteringbrug.

R&P B en C
1. de Zwaardvis van schipper E Dikland uit Rotterdam
2. Strandloper van schipper W.Y. Schotman uit Den Haag.
3. Schuimer van de familie Overwater uit Mijnsherenland.

Ongemeten boten
1. Try Try Try van schipper A van Maarseveen uit den Haag

De rest van het programma voor de 38ste SLAM Deltaweek is als volgt:

Vrijdag 4 juli Zeewedstrijden
ORC Roompotsluis - Roompotsluis
Rond- en Platbodems en ongemeten boten Colijnsplaat – Colijnsplaat

Zaterdag 5 juli Zaterdagwedstrijd Colijnsplaat – Colijnsplaat

Zondag 6 juli Zondagwedstrijd Colijnsplaat – Colijnsplaat

Tot en met dinsdag 1 juli kampioenschap van de Zeeuwse wateren voor rond en platbodems C.

Over de SLAM Deltaweek

De SLAM Deltaweek is een zeilwedstrijdevenement voor kajuitjachten op de Oosterschelde en op de Noordzee voor de Zeeuwse kust. Er nemen per jaar rond de 150 zeiljachten aan deel. Daarmee is de Deltaweek het grootste meerdaagse zeilevenement van Zuid-West-Nederland. Het grootste aantal deelnemers vaart tijdens het eerste weekend.

Door Kees van der Vaart

www.deltaweek.nl
Foto: Dirk Epke

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: