Close racing bij MaxFun 25’s tijdens Deltaweek 2008

18+ aan ZeelandbrugMaar liefst 15 MaxFun 25’s hebben tijdens de Zeelandwedstrijden onder prachtige omstandigheden gestreden voor hun Jaarranking. De MaxFun’s konden op de door de KR&ZV De Maas strak neergelegde windward-leeward banen hun lol op, want er stond op beide dagen een stevige zuidwester wind, kracht 5 tot soms 7. Windsnelheden waarbij de MaxFun’s onder hun 63m2 grote gennakers snelheden klokken van rond de 18 knopen.

Tiemen Zijlmans, normaliter stuurman van NSR 2008 winnaar ‘Eclectic’, maar nu door de ‘Blackmax’ aangetrokken als tacticus, vatte het verschil tussen de Dehler 44 en de MaxFun 25 enthousiast samen: “De MaxFun is een stuk natter!”

Elza rondt als eerste de spreaderElza rondt als eerste de spreaderDe strijd om de ‘Loading Systems MaxFun 25 Jaarranking Trofee’ (een carbon helmstok t.w.v. ca. € 500,-) is al het hele seizoen uiterst spannend. Meer en meer teams varen het hele seizoen en het is veld weer aangevuld met 4 nieuwe teams, die onderling ook strijden om de Rookie Cup. Tijdens de Zeelandwedstrijden werd goed duidelijk hoe groot de groep teams is die tegenwoordig om de overwinning strijdt. De 7 gevaren races leverden maar liefst 6 verschillende winnaars op.

Het Ronstan Relax team van JP Botman slaagde er als enige in om 2 races te winnen, maar zij konden niet constant genoeg varen om voor de overwinning te gaan.
Ook de overige racewinnaars; ‘Maximizer’, ‘Sixties’, ‘Hycos’ (van klasse-voorzitter Sander Jorissen) en MXTC (winnaars van de Jaarranking van vorig jaar), presteerden niet constant genoeg. Eén reden daarvoor was dat er kennelijk scherp gestart werd; van de top 6 kregen er 5 teams een ocs.

Maxsolution terecht winnaar

Start-drukte aan de pin endStart-drukte aan de pin endWalter Geurts moest wachten tot de op zondag gevaren 6e race tot hij voor het eerst het hele veld achter zich kon laten, maar hij was met zijn Maxsolution constant in de kopgroep te vinden, zodat hij de eindoverwinning kon opeisen. Tweede werd de 18+ van Eric Wesselman en de Maximizer van John de Vaan maakte het podium compleet.

In de Jaarranking gaat de Sixties (één van de verenigingsboten van de KR&ZV De Maas, gestuurd door Harm Tiddens), ondanks een enigszins teleurstellende 6e plaats tijdens de Zeelandwedstrijden, nog aan de leiding met 47 punten, op de voet gevolgd door de MXTC (45 punten), de Maximizer (44) en de Maxsolution (43).

De MaxFun’s varen op 6 en 7 september op het IJsselmeer hun volgende evenement, tijdens de Zuiderzeeregatta vanuit KZ&RV Muiden.

Door Harm Tiddens
Foto’s: Dirk Epke/Jan Dirk Smit

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: