Multilease 2008 Wereldkampioenschappen X-99 te Medemblik

Baltic Bay LaboeTijdens het X99-wereldkampioenschap welke van 28 juni tot en met 4 juli gevaren werd op het IJsselmeer voor de haven van Medemblik, bleek dat de Nederlandse deelnemers niet voldoende in huis hadden om de buitenlandse deelnemers voor te blijven. De sfeer was uitermate gezellig met iedere dag steigerbier na afloop van de wedstrijden. De zeilcondities waren zeer goed. Iedere dag was er voldoende wind om gemiddeld 3 wedstrijden te kunnen varen.

De Duitse deelnemers domineerden de top 10. Na een serie van 5 (uit 14) overwinningen gaat de beker mee naar Duitsland. Het Duitse Team ‘Baltic Bay Laboe’ met zeilnummer ‘Ger 408’, mag zich wederom wereldkampioen X-99 noemen. De tweede plaats is voor Team ‘Xive’. De derde plaats gaat naar Denemarken. Jens Haldagar en zijn team voeren een constante serie variërend van nummer 1 tot 6 met hun X99 ‘Niller’.

Uitslagen zijn te vinden op de website www.wcx99.eu
Volgend jaar zal een nieuw X99 - wereldkampioenschap worden gevaren in Oslo, Noorwegen.

foto: Anusjka Martens/www.objectivo.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: