Drama tijdens vervangend kustparcours in de Martin’s Nieuwpoort Channel Race

Catry's AjenaDe Martin’s Nieuwpoort Channel Race zou gisteren, zondag, in de namiddag van start gaan. De weergoden beslisten er anders over. Stormwaarschuwingen van zowel de Britse als de Franse meteorologische diensten deden de wedstrijd organisatie beslissen om de start van de wedstrijd te verplaatsen naar morgen, dinsdag. Om iedereen toch te plezieren werd geopteerd om op zondag toch een kustrace onder de deelnemers te organiseren.

Het werd een bewogen dag. Eén zware aanvaring tussen 2 deelnemende boten, zo erg dat één waarschijnlijk total loss zou zijn en op verschillende anderen averij aan de zeilen. Dit leek de zware balans na een kort wedstrijdje tussen Nieuwpoort en Oostende. Tot nog dramatischer nieuws door sijpelde bij alle deelnemers.

Aan boord van Ajena, een J92 S, overleed de schipper, Xavier Catry aan de gevolgen van een hartinfarct. Alle reanimatie pogingen ten spijt kon geen hulp meer baten. Familie en naaste vrienden hebben bij de organisatie aangedrongen de wedstrijd gewoon te laten doorgaan. Het zou Xavier’s wens geweest zijn. Hij had zich nog zo verheugd op zijn eerste echte offshore wedstrijd. Een zware klap voor de verder schitterende organisatie van deze wedstrijd. Een waar drama voor de naaste familie van de overleden zeiler.

Morgen start de vloot, met twee jachten minder dan gepland, om één uur. Er zal gepaste hulde gebracht worden door deelnemers en organisatie. Ook de redactie van ClubRacer wenst zijn medeleven met familie en kennissen te betuigen.

www.channelrace.be

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: