Delta Lloyd Cadet WK 2008: 10 Nederlandse Cadetten dingen mee om de titel

CadetTijdens de Wereldkampioenschappen Cadet 2008, die zaterdag 2 augustus 2008 in Medemblik van start gaan, zullen in totaal 10 Nederlandse boten aan de Worldfleet deelnemen om te dingen naar de Wereldtitel Cadet 2008. Dit is de 58e keer dat de Wereldkampioenschappen plaatsvinden. Een totaal van 81 Cadetten, uit 14 verschillende landen doen mee aan de Worldfleet. Naast de Worldfleet, zeilen er ook 14 Nederlandse boten mee in de Promotional Fleet, die uit 98 Cadetten bestaat.

Alle verrichtingen tijdens de Wereldkampioenschappen kunnen live via internet (www.cadet2008.nl) gevolgd worden door het ontwikkelde tracking-systeem van ChampionChip Sailing.

Alle metingen aan de boten, die van alle werelddelen naar Medemlik toegekomen zijn worden om dit moment verricht om te zorgen dat de boten volledig gelijk zijn en aan de klasse voorschriften voldoen. Wereldkampioenen 2007, Francisco Cosentino en zijn bemanning Sancho Castro uit Argentinië doen dit jaar niet mee. De laatste keer dat de Wereldkampioenschappen in Nederland werden georganiseerd was in 1998.

Onder de Nederlandse Cadetten die aan de Worldfleet mee zullen doen:

NED 8562/ Fleury Mekon, Gaby Ververs (stuurvrouw, 15 jaar, Rotterdam), Philine Pels Rijcken (bemanning, 12 jaar, Bussum)
NED 8347/ De Cool Dude, Camiel Colson (stuurman, 15 jaar, Amsterdam), Leon Smit (bemanning, 13 jaar, Amsterdam)
NED 9181/ Cool Water, Joris Waller (stuurman, 15 jaar, Haarlem), Hugo Bavin (bemanning, 10 jaar, Haarlem)
NED 8515/ Harum Scarum, Maurice Bakker (stuurman, 16 jaar, Deventer), Jan Wanders (bemanning, 11 jaar, Kleve, DLD )
NED 8520/ Lady-in-Red, Jan van Wassenaer (stuurman, 15 jaar, Rotterdam), Sarah van Wassenaer (bemanning, 13 jaar, Rotterdam)

NED 8334/ Tomahawk, Lotte Wijnbergh (stuurvrouw, 14 jaar, Amsterdam), Dafne Wijnbergh (bemanningslid, 13 jaar, Amsterdam)
NED 9228/ CU_L8er Hero Zijlker (stuurman, 17 jaar, Arnhem) Thomas Jansen (bemanning, 10 jaar, Arnhem)
NED 9417/ Orange Juice, Sophie Waller (stuurvrouw, 17 jaar, Haarlem) Laurien Waller (bemanning, 13 jaar, Haarlem)
NED 8426/ Brown Beer, Xander Zonneveld (stuurman, 14 jaar, Arnhem), Steijn Raben (bemanning, 11 jaar, Arnhem)
NED 9040/ Omega, Diederik van Hemert (16 jaar, Den Haag), Pieter Henken (10 jaar, Rotterdam).

Over de Cadet

De Cadet is een zeewaardige tweemanszeilboot voor 7-17 jarigen met een stuurman en bemanning. De Cadet-klasse is een internationale klasse en in Nederland is de Cadet een echte opleidingsklasse voor de jeugd, dat door het Watersportverbond (KNWV) wordt ondersteund en als voorkeursklasse is benoemd. Zo zijn ondermeer Sven en Kalle Coster, nu in 470, in een Cadet begonnen. De huidige voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité Jacques Rogge is in 1959 wereldkampioen Cadetzeilen geweest.

In Nederland zijn op dit moment zo’n 20 Cadetteams zich actief aan het voorbereiden voor de Wereldkampioenschappen. De Internationale WereldKampioenschappen vinden jaarlijks plaats, onder auspiciën van de International Cadet Class Association (www.cadetclass.org). De Wereldkampioenschappen van 2007 vonden in Pwlhelli, Wales, plaats.

Sponsoring

Naast hoofdsponsor Delta Lloyd wordt dit internationale evenement gesponsord door:
Jumbo, Corporate Express, Belvilla, Amsterdam Hotsprings, Grinwis Zonneveld, Youngstreet, Datalogue, CurTec, Gemeente Medemblik, Fatboy, ABN-AMRO Bank, KPMG Meijburg & Co, www.argentina.travel, Skiff, Dea Drukkerijen, Fatboy, Belvilla, Cartamundi, Naupur, Pullco, Arma Autoverhuur, Renault Eco, Fairmount marine, Dong energy, de ambassades van Argentinië, Tsjechië en Polen.

Info: www.cadet2008.nl en www.deltalloyd.nl/watersport

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: