Titanenstrijd verwacht tussen Alinghi en BMW Oracle in iShareCup te Cowes

Extreme 40 BMW OracleOp zaterdag 2 augustus gaat in Cowes, op het Zuid-Engelse Isle of Wight, de derde wedstrijdserie van de iShares Cup 2008 van start. Met de komst van twee teams van BMW ORACLE Racing is het niveau van het deelnemersveld nog verder gestegen. Dit brengt de erelijst van de iShares vloot in totaal op meer dan 30 wereld-kampioenschappen, 40 America’s Cup campagnes, meer dan 20 wereldrecords, 11 Olympische deelnames met 6 Olympische medailles en vele zeemijlen Volvo Ocean Race ervaring.

In Cowes verschijnen de twee teams van BMW ORACLE Racing voor het eerst aan de start. Ze zullen een spannende strijd aangaan met Team Alinghi, als voorproefje op de America’s Cup (als het catamaran event alsnog zou doorgaan, red.).

De eerste serie van de iShares Cup 2008, in het Zwitserse Lugano, werd gewonnen door Team JPMorgan Asset Management van tweevoudig Olympisch kampioen Shirley Robertson. Het evenement in het Zuid-Franse Hyeres werd gewonnen door tweevoudig America’s Cup winnaars Alinghi. Het Britse TEAMORIGIN, dat tot nu toe tweemaal tweede werd, gaat aan de leiding in het klassement. Schipper Rob Greenhalgh wist in 2007 de eerste editie van de iShares Cup op zijn naam te zetten.

BT ging sparren met pro-surfer Nik BakerBT ging sparren met pro-surfer Nik BakerHet volledig Nederlandse Team Volvo Ocean Race met Schipper Herbert Dercksen is na een teleurstellend resultaat in Lugano begonnen aan een goeie comeback. In Hyeres werd het team van Dercksen derde. Door de tussentijdse toevoeging van de teams van BMW ORACLE Racing is Simeon Tienpont van boot gewisseld. Dit omdat Tienpont tijdens de America’s Cup als grinder ook voor BMW ORACLE Racing uitkomt. Hij wordt vervangen door Mark van Gelderen.

Van 19 tot en met 21 september zal de finale van de iShares Cup plaats vinden in de Amsterdamse IJ-haven. De topzeilers in de iShares Cup zullen dagelijks worden vergezeld door een ‘vijfde man’, een gast of VIP die het geluk heeft het spektakel vanaf een Extreme 40 mee te maken.

iShares Cup Sailing Serie 2008:
iShares Cup at Skandia Cowes Week, 2-4 augustus
iShares Cup, Kiel, 29-31 augustus
iShares Cup Amsterdam, 19-21 september

info: www.iSharesCup.com
foto's: Gilles Martin-Raget/BMW Oracle Racing en OnEdition/OC Events

film:
http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1454928681?bctid=146076…

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: