Eerste dag Laser Radial Vrouwen Qingdao: Evi Van Acker zeer goed begonnen

Evi Van AckerZeilster Evi Van Acker staat op de tweede plaats na de eerste dag in de Laser Radial-klasse op de Olympische Spelen in Peking. Ze won de eerste race, maar werd pas tiende in de tweede. De Amerikaanse Tunnicliffe, die een constante 4e en 5e zeilde, leidt. Van Acker zeilde een erg sterke eerste reeks. Halfweg lag ze al een straatlengte voor en die gaf ze niet meer af. De zwakke wind, waardoor de wedstrijd later was gestart, maakte het de zeilsters niet gemakkelijk in de slotfase.

Evi: "Het was een fantastische ervaring, echt onbeschrijfelijk", vertelt Van Acker over de eerste regatta. "Een grote gebalde vuist in de lucht toen ik over de finish kwam en een dubbele high five bij Wil. Een perfecte wedstrijd varen in het zeilen is haast onmogelijk, maar deze race kwam er dichtbij, geloof ik.

De tweede race ging moeilijker. De wind was wat onstabieler en er waren hier en daar plekken met meer en met minder wind. In het laatste voor de windse rak maakte ik veel meters goed, maar weinig boten. Ik had nog ietsje verder door moeten zetten en dat had misschien nog een plekje opgeleverd, maar ik kwam tekort en werd tiende."

In de tweede wedstrijd kwam Van Acker nooit op het voorplan. Ze bleef steeds rond de tiende plaats varen en werd ook tiende. De Française Steyaert won die race en nestelt zich op de 3e plaats.

In totaal worden in Qingdao, waar de zeilwedstrijden plaatsvinden, 11 regatta's afgewerkt. De laatste competitiedag staat op dinsdag 19 augustus geprogrammeerd.

Stand na twee regatta's

1. Anna Tunnicliffe (VSt) 4+5 9 ptn
2. Evi Van Acker 1+10 11
3. Sarah Steyeart (Fra) 11+1 12
4. Gintare Volungeviciute (Lit) 3+13 16
5. Sarah Blanck (Aus) 6+11 17

Bron: de Standaard
Foto: Richard Langdon

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: