Hobie Cat Europe doorbreekt geheimzinnigheid

Afgelopen weken was het al wat onrustig binnen de catamaranwereld, maar vandaag is Hobie Cat Europe dan toch met informatie naar buiten getreden. Een nieuwe formule 18 catamaran zal volgend jaar het levenslicht zien en haar plek krijgen naast de Hobie Tiger. Achter de schermen wordt met behulp van de nieuwste technologieën druk gewerkt aan dit project. Hobie Cat Europe heeft er bewust voor gekozen niet alleen de kennis van haar eigen technische staf in te zetten, maar de beste F18 zeilers hierbij te betrekken. Geheimzinnigheid blijft bestaan omtrent de architect van de nieuwe boot, hierover wil Hobie Cat Europe alleen kwijt dat het ‘een van de beste nautische architecten ter wereld is.’

´Carbone´ en ´Pearl’

Een nieuwe FX-one gaat gebukt onder de codenaam Carbone. Deze 17 ft. eenmanscatamaran zal een geduchte aanvulling worden in de wedstrijdklassen door gebruik te maken van de nieuwste composiet technologie. Ook de recreatieve Hobie zeilers krijgen er een nieuwe keuzemogelijkheid bij. De Pearl zal als toegankelijke 18 ft. catamaran gebruikt worden om in alle omstandigheden eenvoudig de omgeving te kunnen ontdekken. Even van baai naar baai zeilen in het buitenland of een rondje om Texel varen, de Pearl zorgt voor zeilend kunnen genieten.

Zodra er meer details vrijgegeven worden zullen die te volgen zijn op de website van Hobie Cat Holland.

www.hobiecat.nl
Foto: Sailshoot.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: