Groot 'Youth' deelnemersveld voor de RBSC Sailing Trophy 2008

Hobie CatAfgelopen weekend werd de Sailing Trophy gevaren. De weergoden waren de jeugd catamaran zeilers dit weekend beter gezind. Ze kregen op zaterdag een 3 bft Zuid en op zondag 3 bft Zuid, toenemend naar 4 bft West, met her en der een spatje regen. Maar dit heeft de pret niet kunnen bederven daar ze zowel op zaterdag als zondag mooie halve windse rakken van Duinbergen tot aan de muur van Zeebrugge en tot in het Zoute hebben kunnen varen.

In het veld van 41 HC16's lieten de Youth zeilers merken dat ze goed met 'the legend' (aka Hobie Cat 16) overweg kunnen. Patrick en Alexander lieten merken dat ze de feeling van de 16 nog altijd niet verleerd zijn en vaarden een eerste plaats net gevolgd door Gilles Hendrickx en Gaétan Bols. Gilles heeft al beloofd om volgend jaar revanche te nemen op Patrick en voor hem te eindigen door nu al te trainen op de loop starten en finishen...

Maxime Melis en Emile Van Helleputte zeilden een mooie 5de plaats. Zij zijn er dit weekend in geslaagd om als 30ste vanop het strand in Duinbergen te vertrekken en als 6de in het Zoute aan te komen. Ze hebben die manche dus 24 boten weten in te halen!

Sebastien Colle en zijn zus Anatholie zijn op een welverdiende 11de plaats geëindigd net gevolgd door Damien Brunin en Jan Coppieters op de 12de plaats. Simon Rombaut eindigde met Geoffrey op een 22ste plaats, Helix Van Leynseele met Marc Peirens op een 26ste plaats. Jeff Hauspy en Paul Van Den Hende werden 32ste en Alexander Bollaert en Alexander Struyck zeilden hun eerste wedstrijd en eindigde op een 39ste plaats.

Youth RBSC Racing Team

Het Youth RBSC Racing Team bestaat uit gepassioneerde en gemotiveerde catamaran zeilers tussen de 12 en 21 jaar die hogerop willen in het wedstrijdzeilen. De Royal Belgian Sailing Club geeft hen die mogelijkheid door trainingen te organiseren met nationale en internationale toptrainers en ze te begeleiden bij de wedstrijden. De beginnende wedstrijdzeilers kunnen ook met één van de RBSC Dragoons trainen en wedstrijden varen.

De oudere en meer ervaren zeilers zeilen dan weer op hun eigen Hobie Cat 16 met spi waarna ze als laatste stap kunnen overschakelen naar de volwassen wedstrijdklasse in catamaran: de F18 Hobie Tiger. De RBSC heeft zelf ook een Hobie Tiger waarop de jeugd kan trainen om aan de top te komen van het nationale en internationale wedstrijdcircuit.

Ondertussen heeft ons Youth RBSC Racing Team reeds een mooie palmares bij elkaar gevaren!

Bron en foto: www.rbsc.be

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: