Poolreiziger en schipper van de Williwaw overleden

Willy de Roos - WilliwawWij melden U het droevige nieuws dat poolreiziger Willy de Roos is overleden. Hij werd geboren in 1923 te Antwerpen en is na een lange ziekte overleden op maandag 4 augustus 2008 in zijn woonplaats te Beveren-aan-de-Ijzer. Volgens de wens van de overledene had de uitvaartplechtigheid in strikte intimiteit van zijn familie en naaste vrienden plaats op zaterdag 9 augustus. Hij heeft vredig afscheid genomen van een boeiend leven.

Willy de Roos schreef wereldgeschiedenis door als eerste en enige ter wereld het Amerikaanse continent te ronden van oost naar west. Hij zal altijd herinnerd worden als een van de grootste poolreizigers ooit.

Verder was de Roos een boeiend verteller, die zijn publiek kon begeesteren met zijn verhalen en belevenissen aan boord van de WILLIWAW. Hij schreef zijn wedervaren neer in de boeken ‘De Ontoegankelijke Horizon’, ‘De Noord-Westelijke Doorvaart’ en ‘Seul dans le sillage des caravelles’. Deze werden in heel wat talen vertaald.

Zijn schip, de WILLIWAW, vaart nog steeds rond. Zij neemt momenteel deel aan de ‘Tall Ship Race 2008’.

De redactie van ClubRacer wenst haar medeleven te betuigen aan zijn familie.

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: