Verrassend podium tijdens NK Hobie Cat in Zandvoort

‘Twee honden vechten om een been, en de derde gaat er mee heen’, zo sprak Rob Heilbron tijdens de prijsuitreiking het Hobie Tiger duo John Casey en Roland van Joolen toe. Casey en Van Joolen dachten de titel in de pocket te hebben, maar vergaten in hun strijd met Van der Plas/Stuart dat er meer kapers op de kust waren. Een gedeelde eerste plaats ging uiteindelijk naar het Wepro team met Oscar Zeekant en Wybe Schuitema die een indrukwekkende opmars in het klassement lieten zien. Met twee mooie overwinningen op zondag wisten zij de titel Nederlands kampioen Hobie Cat 2008 te grijpen en de wisselbokaal mee naar huis te nemen.

Hobie 16

Ook Mariëlle Zonneveld wist zich afgelopen weekend wederom richting het podium te zeilen. Dit keer was Claske Boschma ter gelegenheid aan boord om haar als fokkemaat te ondersteunen, en met succes! Het Wepro damesteam had zich het hele weekend al voorin laten zien, maar tot en met de laatste race was er nog niets beslist. Het kwam dan ook als een verrassing dat ze tussen de grote namen op het podium mochten staan om de derde prijs in de Hobie 16 klasse te ontvangen. Rogier Duindam en Corine Zuijdtwegt pakten met drie overwinningen de verdiende eerste plaats, Peter Manvis en Martin van de Bunt werden tweede. De jarige Rob Sprij wist met Mathijs Pauli weer een duidelijk statement weg te zetten. Alle vijf races trokken zij naar zich toch waarmee dit Nissan jeugdteam haar kwaliteiten weer heeft kunnen laten zien in de Hobie 16 met spinaker.

Jubileum

Zo vaak komt het niet meer voor dat een zeilersduo dertig jaar samen vaart, maar van de Bunt en Manvis zeilden afgelopen weekend op de kop af dertig jaar samen. Aan zo’n lange tijd kon niet zomaar voorbijgegaan worden. De vaak hilarische momenten van beide heren werden breed uitgemeten, tot groot vermaak van het publiek.

De volgende wedstrijd waar veel catamaranzeilers weer aanwezig zullen zijn, is tijdens de ‘tweedaagse van Zandvoort’ op 23 en 24 augustus. Ook hier is de Watersportvereniging Zandvoort verantwoordelijk voor de organisatie. Op zaterdag zal de bekende NAM-REM race gevaren worden. Dit klassieke traject start in Zandvoort, via Langevelderslag , Noordwijk naar Katwijk om vervolgens de 6 kilometer uit de kust liggende boei NAM 22 te ronden. De finish is daarna in Zandvoort, een traject van ruim 55 kilometer (gemeten langs een rechte lijn). Op zondag zullen de kortebaan of semi-langeafstands wedstrijden gehouden worden.


Top 3 Hobie Tiger 2008:
1. Oscar Zeekant/Wybe Schuitema
2. John Casey/Roland van Joolen
3. Van de Plas/Stuart

Top 3 Hobie 16:
1. Duindam/Zuijdtwegt
2. Van de Bunt/Manvis
3. Zonneveld/Boschma

Foto's: Sailshoot.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: