73e editie van de Sneekweek is van start gegaan

Steven Le FevreOp het Sneekermeer is op zaterdag 2 augustus de 73ste editie van de Sneekweek van start gegaan. 830 boten uit 25 klassen zullen de strijd met elkaar aangaan. Naast fanatieke zeilers trekt het evenement in Sneek natuurlijk ook tal van dagjesmensen en is het aan de wal als vanouds ook een groot feest met veel muziek en gezelligheid. Als hoofdsponsor van de Sneekweek is Volvo Nederland natuurlijk ruim vertegenwoordigd op het Starteiland in het Sneekermeer.

Namens Team Volvo For Life was de kersverse wereldkampioen bij de junioren, Steven Krol, aanwezig om zijn ervaringen in het topzeilen te delen. Samen met stuurman Steven Le Fevre, die zondag in Sneek zal zijn, won Krol vorige week in Polen het WK voor 470-zeilers tot en met 21 jaar.

Krol: ‘Het gaat de laatste tijd heel lekker. We beginnen het spelletje goed door te krijgen.’ Op de vraag wat hij het mooiste vindt aan zeilen antwoordde Krol: ‘Het gevecht met de elementen en genieten van de vrijheid die je hebt.’ Dat gevecht zal Team Steven voorlopig nog door zetten. Zij richten zich op de Olympische Spelen in Londen in 2012.

In Sneek probeerde Krol een totaal andere boot, een Weta trimaran uit Nieuw-Zeeland. De Weta is een sportieve boot, die dankzij het stabiele ontwerp in vrijwel alle weers-omstandigheden is te varen. Krol liet zien niet alleen met de 470 goed uit de voeten te kunnen. ‘Ik heb zo’n tien jaar geleden voor het laatst op de Sneekweek gevaren’, aldus Krol. ‘Ik heb vaak weinig tijd. Maar het is mooi om zoveel klassen en boten bij elkaar te zien. Dat kom je in de topsport niet vaak tegen. Maar iedereen is fanatiek en er wordt heel goed gezeild.’ Vanaf zaterdag 9 augustus komen de Stevens weer in actie tijdens het Europees Kampioenschap voor junioren in het Kroatische Zadar.

Info en foto: www.teamvolvoforlife.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: