EK 2008 Patin in De Haan verwacht ruim internationaal deelnemersveld

Patin catamaranVan donderdag 28 tot en met zondag 31 augustus is de Belgische kust - en meer bepaald het strand van De Haan - met het Europees Kampioenschap Patin (uitgesproken: PA10) dé place-to-be voor alle geïnteresseerde en gepassioneerde watersporters. Dit Europees Kampioenschap vindt voor de tweede keer plaats in België. De organisatoren verwachten voor dit zeilevenement ongeveer 60 deelnemers waarvan meer dan 40 deelnemers uit het buitenland. Nieuw is de categorie Patin Junior speciaal voor jongeren van 13 tot 16 jaar.

De Patin

De Patin is een zeer sportieve unieke catamaran afkomstig uit de streek rond Barcelona, waar ze één van de meest actieve wedstrijd zeilklassen is. Wat de Patin bijzonder maakt is het feit dat deze solozeilboot geen roer heeft, uit hout is gemaakt en enkel een grootzeil heeft dat uit de hand wordt gevaren. De positie van het gewicht van de zeiler bepaalt de te zeilen koers.

Ontstaan

De Patin is ontstaan uit een reddingsvlot, ook in onze contreiren gebruikt om zwemmers te begeleiden in zee. In het begin van de 20e eeuw begon men in de regio van Barcelona te experimenteren door te zeilen met deze roei-catamarans.

Sinds het millenium is het EK het grote internationale feest van de Patin, waar zeilers uit Spanje, Fankrijk, Nederland, Luxemburg, Duitsland en ook onze eigen nationale zeilers mekaar treffen.
Wie kiest voor het zeilen met Patin, kiest voor een sportieve en intense zeilervaring.

Info www.sailpatin.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: