Qingdao: Godefroid en Brouwer plaatsen zich niet voor de Tornado medaillerace

Godefroid-BrouwerSébastien Godefroid en Carolijn Brouwer hebben zich niet geplaatst voor de afsluitende medal race in de tornado-klasse. Hun resultaten in de drie regatta's van vandaag waren onvoldoende voor kwalificatie voor de slotrace. Vandaag, woensdag, stonden nog drie regatta's op het programma. Het Belgische duo stond na race zeven op een negende plaats en was in de running voor een plaats in de finalerace. En de dag begon nochtans goed voor Godefroid en Brouwer.

Na een 6e plaats in de regatta 8, de eerste van de dag, schoven ze op naar de 8e plaats in de tussenstand. Maar daarna ging het bergaf. In de 9e regatta hadden onze landgenoten af te rekenen met materiaalpech. De mast van hun boot kwam los, waardoor ze de race niet konden uitvaren. Godefroid en Brouwer zakten door deze tegenslag naar de 12e plaats in de tussenstand. In de laatste regatta van de dag werden ze 9e, maar dat was onvoldoende voor een plaats in de top 10 van het klassement. De Spelen van het duo zitten er dus op.

Blijkbaar iets over het hoofd gezien

"Dit is een enorme ontgoocheling", zegt Sébastien Godefroid, nadat de Belgische Tornado zich niet had geplaatst voor de medal race. "Vooral omdat het na een moeilijk begin van de Olympische Spelen toch nog goed leek te komen", zegt hij.

Woensdag kregen de Belgen af te rekenen met materiaalpech. "Toen we overstag gingen, kwam onze mast naar beneden. Op het water hebben we het hersteld. Maar het kwaad was al geschied en we hebben de achterstand niet goed kunnen maken. Dit is ons in vier jaar al één of twee keer overkomen. We controleren iedere dag de boot, maar we hebben blijkbaar toch iets over het hoofd gezien."

Hoe kijkt Godefroid terug op de Spelen? "We hebben veel problemen gehad in de voorbereiding, ook omdat we als koppel uit elkaar gingen. Dit waren echt de moeilijkste Spelen uit mijn carrière. We hadden ons gespecialiseerd in licht weer, maar uiteindelijk hebben we weinig licht weer gehad. Qingdao is ook een slechte locatie. Mijn afscheid van de Spelen had ik me toch anders voorgesteld. Het zal straks moeilijk worden."

Voor Sébastien Godefroid waren het de laatste Spelen als sporter. "Ik ga pas over enkele dagen nadenken over mijn toekomst. Ik zou het tof vinden om jongeren naar de Spelen te loodsen."

Info: www.vyf.be
Foto: EPA

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: