Inschrijven voor de 21e Antwerprace kan vanaf 1 september

Antwerp RaceDe grootste zeilrace van de Benelux staat weer voor de deur. De 21ste Antwerprace gaat door op 18 oktober 2008. De inschrijvingen gaan van start op 1 september vanaf 9.00 uur. Er is wel een belangrijke wijziging ten opzichte van vorig jaar. Zo dient bij de inschrijving de betaling onmiddellijk te geschieden via creditcard en dit online. Zoniet kan de inschrijving niet worden afgerond. Ook dit jaar is snel zijn de boodschap want er kunnen slechts 225 jachten deelnemen.

De wedstrijd A.R./A staat open voor alle MAXI’s, IRC- en CR jachten en Speciale klassen, waaronder Sportboten. Alle boten moeten beschikken over een geldige meetbrief. Er worden ter plaatse géén tijdelijke meetbrieven uitgeschreven. Zelfde type schepen (b.v.First 31.7) kunnen in de speciale klassen tegen elkaar wedstrijden als er meer dan 10 schepen zijn ingeschreven, De IRC gemeten schepen varen automatisch in het IRC meetsysteem, tenzij ze sportboot zijn dan dienen ze te varen als sportboot. Enkel niet IRC gemeten schepen kunnen als CR gemeten varen.

Antwerprace A – Bres. van BRESKENS naar de ANTWERPSE REDE – 46 NM
Wedstrijd voor:
CR – A1 (CR A met Basis rating>=27): startgroep 1, oranje
IRC klasse 1: startgroep 2, geel
Maxi’s: startgroep 3, zwart
1e waarschuwingssein: 09.40.
Breskens: HW. 04.45u LW. 11.16 u

Bij een voorspelde windkracht kleiner of gelijk aan 3 of groter of gelijk aan 7 is een alternatieve startlocatie voorzien in het ankergebied Everingen. Dit zal kenbaar worden gemaakt aan het clubgebouw te Breskens van zodra bekend vanaf 20u op vrijdagavond 17/10.

Antwerprace A – Tern. van TERNEUZEN naar de ANTWERPSE REDE – 35 NM
Wedstrijd voor:
CR-C, IRC klasse 3 en Half Tonners: startgroep 4, groen
CR-B, IRC klasse 2, Sportboten: startgroep 5, rose
CR-A2 (CR A met Basis rating<27): startgroep 6, blauw
Speciale klassen en zelfde typen jachten (meer dan 10):
startgroep 7, wit
1e waarschuwingssein 10.10 uur
Terneuzen: HW. 05.06u LW. 11.46 u

De skippersnight gaat door op 15 oktober 2008, vanaf 19.00 uur in VVW Schelde vzw, Beatrijslaan 27, 2050 Antwerpen. Een goodybag staat daar voor u klaar met de wedstrijdbepaling, sponsorstickers en deelnemingsnummer. Antwerprace vzw organiseert dit jaar zelf geen avondmaal. Het avondfeest wordt verzorgd door Salons Frank de Boeck. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar hun website www.salonsdeboeck.be/news.htm .

Notice of Race is hier www.antwerprace.be/NOR.htm
Event website en foto www.antwerprace.be

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: