Kiel verwacht deze week duizenden toeschouwers voor de iShares Cup

TeamOrigin in CowesDeze week slaat de iShares Cup haar tenten op in het Duitse Kiel. Daar zal dan van 29 tot en met 31 augustus het 4e en voorlaatste evenement van de Extreme 40 Europese zeilseries 2008 plaatsvinden. Er zijn 10 Extreme 40 teams ingeschreven, met alweer heel wat bobo’s uit de zeilwereld aan boord. Topzeilers uit de America’s Cup, het offshore racing gebeuren en de Olympische zeilwereld. Voor het publiek een ongewone kans om al dat zeilgeweld van heel dichtbij aan het werk te zien.

Na de 45 races gevaren in de eerste 3 wedstrijden van deze Europese iShares Cup 2008 is het nog steeds ongemeen spannend in het overall klassement. Het Britse Teamorigin, geschipperd door Rob Greenhalgh, leidt met het kleinste verschil voor het Zwitserse Alinghi van Ed Baird. En het derde geplaatste team Holmatro, met Herbert Dercksen aan de helm en Andreas Hagara als schipper, zal met de grote finale in thuisbasis Amsterdam, zeker nog proberen op te schuiven in het klassement.

In Kiel sta je dicht bij de actieIn Kiel sta je dicht bij de actieDe 3e, 4e, 5e en 6e geplaatste teams staan op respectievelijk 19, 18, 17 en 16 punten. Met de gebeurtenissen in Cowes nog in het achterhoofd weet je dat de podiumplaatsen nog zeker niet vastliggen. Het Amerikaanse Tommy Hilfiger team zal ook weer van de partij zijn in Duitsland. En Team Aqua heeft haar schade na het dramatische crash-and-burn leg te Cowes hersteld en is uit op eerherstel. Na de media - en oefen - race op donderdag 28 augustus, start het echte geweld op vrijdag 29 augustus. Er staan maximaal 6 races per dag op het programma.

Site: www.iSharesCup.com
Foto’s: Ian Roman/TeamOrigin en Pierrick Contin/DPPI/OC Events

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: