TEAM HOLMATRO start in Extreme 40 series tijdens Volvo Ocean Race 2008/09

Begin oktober verschijnt Team Holmatro (NED) aan de start van de Extreme 40 Grand Prix Series, die tijdens de Volvo Ocean Race 2008/09 plaatsvinden. Dit is de eerste aankondiging van deelname aan deze spectaculaire multihull competitie. Die maakt voor de tweede achtereenvolgende keer deel uit van het in-port entertainmentprogramma van de befaamde oceaanrace. Nu de Olympische Spelen voorbij zijn, neemt Tornado-stuurvrouw Carolijn Brouwer (BEL) weer plaats aan het roer van de Nederlandse 40-voeter.

De rest van de bemanning wordt binnenkort bekendgemaakt. Het totale programma van de Extreme 40 Grand Prix Series bevat vijf locaties met elk een wedstrijdschema van vijf dagen. Het eerste startschot klinkt op 6 oktober 2008 in het Spaanse Alicante.

“Bij haar debuut tijdens de Volvo Ocean Race 2005/06 gaf de Extreme 40-klasse een grote show weg”, aldus Jaap Meijer, CEO van Holmatro. “Toch moesten de Volvo-syndicaten en de VOR-organisatie worden overtuigd van de kracht van de Grand Prix Series als entertainmentprogramma. Sindsdien is de klasse gegroeid in omvang, kwaliteit en professionaliteit. Wij zien er daarom naar uit om ons team verder te ondersteunen, zodat het de wereld kan laten zien wat de potentie van catamaranracen op Extreme 40’s is. Die boten zijn snel, aan elkaar gewaagd en spannend om te zien varen. Met wedstrijden dicht onder de wal, brengen ze de zeilsport dichterbij de toeschouwers.” Bovendien is deze sponsoring zakelijk nog altijd interessant voor Holmatro: “Onze deelname levert positieve publiciteit op en we kunnen tevens nieuwe productontwikkelingen op het hoogste niveau testen. De fantastische hospitality mogelijkheden vormen een ander belangrijk aspect. Tijdens de Extreme 40 Grand Prix Series kunnen we onze gasten een unieke ervaring bieden.”

Carolijn Brouwer binnenkort weer aan het roerCarolijn Brouwer binnenkort weer aan het roer

Carolijn Brouwer

Carolijn Brouwer (BEL) schipperde de Holmatro Extreme 40 al tijdens de iShares Cup 2007. Dit seizoen moest zij vanwege haar olympische Tornado-campagne verstek laten gaan. Andreas Hagara (AUT) nam haar plaats in. Nu dat de Spelen voorbij zijn, keert Brouwer terug als schipper van Team Holmatro tijdens de Grand Prix Series.

Na de start in Alicante, vervolgt de Extreme 40-vloot het wedstrijdprogramma in Singapore (januari), Qingdao / China (februari), Boston / Amerika (mei) en tot slot in Stockholm / Zweden (juni).

Over Holmatro

Als een van de wereldleiders op het gebied van hydraulische gereedschappen voor industrie en reddingswerkers, produceert Holmatro ook hoogstaande maritieme producten voor zeiljachten, en met veel succes. De productlijn van Holmatro Marine Equipment BV bestaat uit hydraulische cilinders (zoals stagspanners en neerhouders), (klassieke) lieren en hydraulische noodscharen. Holmatro is geen onbekende in de zeilwereld. De afgelopen jaren was het Nederlandse bedrijf met een eigen team op een Grand Soleil 44 actief in het internationale IMS/IRC-circuit.

Diana Bogaards

Website: www.teamholmatro.com
Foto’s: Tornado Sport en Belset VZW

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: