Overval op luxe jacht in Franse wateren

In de mediterrane wateren rond Corsica is het luxe jacht TIARA overvallen. Meer dan 100.000 pond in contanten is de passagiers en bemanning in slechts tien minuten afhandig gemaakt. Het luxe jacht (ter waarde van ruim 20 miljoen pond) en haar bemanning werd ongemoeid gelaten. Per speedboot wisten de vier gemaskerde overvallers te ontkomen en ontbreekt tot op heden ieder spoor. “Dergelijke gewapende overvallen zijn zeer ongebruikelijk in de Europese wateren”, aldus de Franse kustwacht.

De TIARA is vooral bekend onder de rijken der aarde. Vele sterren hebben het jacht al eerder gehuurd, waaronder mode baas Giorgio Armani, rapper Sean 'P Diddy' Combs en Hollywood-ster Jack Nicholson. Het is niet bekend wie er tijdens deze trip aan boord waren. Dat er vaak veel geld aan boord aanwezig is erkent een andere kapitein uit het vaargebied. “De passagiers zijn vaak zeer rijk, daarnaast moet er per persoon per week al snel 10.000 euro contant worden betaald.”

Bron: The Sun (www.thesun.co.uk)

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: