Maxi Trimaran Banque Populaire V te water gelaten in Lorient

Banque Populaire VWoensdag 27 augustus 2008 en ruim 2 jaar na het aankondigen van dit project is de grootste trimaran ter wereld te water gelaten. De 40 meter lange Maxi Trimaran Banque Populaire V is een trimaran van de zogenaamde G klasse. Deze tewaterlating werd tot in de puntjes voorbereid en verliep vlekkeloos, evenals het plaatsen van de 43 meter hoge mast. Het werk van een grote complementaire ploeg en het ultieme bewijs van het Franse kunnen op gebied van nautische constructie.

De ORMA 60 lijkt slechts schaalmodel van de reusDe ORMA 60 lijkt slechts schaalmodel van de reusMaar liefst 170 mannen en vrouwen maakten deel uit van het Team Banque Populaire. Het is nu aan dit team om een ganse reeks testen uit te voeren. Deze zouden een tiental dagen in beslag nemen. Dan pas zal deze reus zijn eerste slagen in het water maken. Op 4 oktober wordt de Maxi Trimaran in Nantes verwacht, om haar doop te ondergaan. Daarna kan het echte avontuur voor de bemanning beginnen.

Site en foto’s: www.voile.banquepopulaire.fr

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: