Record aantal deelnemers aan de voorlaatste Twilight Race 2008

Twilight raceWoensdagavond werd de voorlaatste Twilightrace van dit seizoen gezeild. Onderweg naar Wemeldinge zag het er even naar uit dat het zeilpakkenweer zou worden. Deze vrees was echter ongegrond. We hebben tijdens de hele wedstrijd geen enkel spatje regen gezien en konden zelfs hier en daar een opklaring waarnemen. Met een opkomst van 27 boten werd het record aantal deelnemers verbroken! Tussen de 27 deelnemende boten ook deze keer weer een nieuwkomer, namelijk de Lecas van Christophe Declercq.

Er werd geopteerd om baan 3 te zeilen. Te beginnen met een kruisrak tegen de stroom in naar de O 19, dan met een knikje in de schoot verder doorsteken naar de O18. Vervolgens een spi rak naar de O20. Daarna moest de spi er weer af om verder door te zeilen naar de O19. En deze driehoek moest twee keer gezeild worden.

Veel volk aan de startlijnVeel volk aan de startlijnEr werd ook deze keer gewerkt met een start- en finishschip. Iedereen startte netjes en het was de Xen Weg die als eerste de O19 bereikte. Een windshift juist voor de O18 zorgde ervoor dat de Xiffé, die deze keer gestuurd werd door Marc Flamand, de leiding overnam. En deze koppositie heeft zij niet meer afgestaan. In de klasse met SW boven de 100 was het de Tibo die van start tot finish in koppositie lag. Geert en zijn bemanning konden zelfs zo goed mee met de 'grote' dat hij even vergeten was dat hij de 'korte baan' moest zeilen.

Op gecorrigeerde tijd is het Xiffé die de eerste plaats wegkaapt. Een plaatsje lager vinden we de Xen Weg terug en het podium wordt vervolledigd door de Asterix .
In de klasse met SW boven de 100 gaat Tibo met de eerste plaats lopen. De Smika ( deze keer met spi) was tweede en de Oranjebitter is jammer genoeg niet op tijd kunnen finishen.

Het algemene klassement ziet er voorlopig als volgt uit. Xen Weg staat stevig aan de leiding en is nu al zo goed als zeker van de overwinning. Xiffé volgt op nummer twee en de Achiroe maakt de top drie volledig.
Bij boten met een SW boven de 100 zien we Tibo en Smika op een gedeelde eerste plaats en de Leviathan op nummer twee.

Gedurende de Twilightrace waren er ook drie fotografen aanwezig. De foto’s van Anusjka Martens zullen weldra te vinden zijn op www.objectivo.nl en de foto’s die gemaakt werden door Monica en Jos zullen zo spoedig mogelijk ter beschikking worden gesteld op wsvo.nl .

Hopelijk tot volgende week allemaal!

Katrien C.
Foto's: organisatie

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: