Licht briesje tijdens eerste dag Breskens Sailing Weekend 2008

Vrijdag hebben de 68 deelnemers aan het evenement mogen wachten tot 15.00 uur voor het eerste en enige startsein. "Gelukkig is er toch nog gevaren, was het commentaar van menig zeiler. Met zo weinig wind is het belangrijk dat men tactisch vaart, zeker op stromend water, wat het erg moeilijk maakt. De schepen hebben tegen elkaar gestreden om de Allard Cup in de monding van de Westerschelde.

Henk van Zweden uit Middelburg, schipper de BEAU BATEAU, nam dan ook tijdens de prijsuitreiking trots zijn eerste prijs in de IRC 3 klasse in ontvangst.
Frans Maas uit Breskens, eigenaar van de CAPELLA, kon naar voor komen om de 3e prijs in de IRC 3 klasse in ontvangst te nemen.

In de First 31.7 eenheidsklasse was de heer Adri van de Velde uit Goes, met het schip de VILLA FIRST, het eerst over de finish. Zaterdag 30 augustus is het de tweede dag. Er zullen dan wederom 68 schepen aan de start verschijnen.

Uitslagen vrijdag 29 augustus
IRC 1
1. Seawolf 2/ dhr. H. Tinchant
2. Checkmate/ dhr. P. de Ridder
3. Vitaya/ dhr. Moortgat/ Van Heurck

IRC 2
1. Slainte/ dhr. F.S. Policky
2. FRD Xperience/ dhr. J. van der Starre
3. Woeste Willem/ dhr. K. van Steensel

IRC 3
1. Beau Bateau/ dhr. H.J. van Zweden
2. General Tapioca/ dhr. P. Pilate
3. Capella/ dhr. F. Maas

First 31.7 eenheidsklasse
1. Villa First/ dhr. A. van de Velde
2. Javelin/ dhr. J.M. de Wachter

Half Ton eenheidsklasse
1. General Tapioca/ dhr. P. Pilate
2. Fantasy/ dhr. J. van Gent

Voor meer informatie over de zeilwedstrijden: www.breskenssailing.org
Foto © Mark Meulemans & Ronald den Dekker

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: