Delta Lloyd Cadet World Championships 2008 Medemblik: uitslagen tweede dag

CadetAan het einde van de tweede dag van de Delta Lloyd Cadet World Championships 2008 te Medemblik, staat de Argentijnse boot van het team Ivan Cosentino (stuurman) en Augustin Romero (bemanningslid) na vier wedstrijden aan kop in de Worldfleet. Op de tweede plaats staat de Belgische boot met Quinten Lauwers (stuuurman) en Nele de Munck (bemanningslid), gevolgd door het Engelse duo Joanna Freeman (stuurvrouw) en Holly Francis (bemanningslid).

De eerste Nederlandse boot met Maurice Bakker (stuurman) en Jan Wanders (bemanningslid) staat op de 11de plaats van in totaal 86 cadetten die in de Worldfleet wedijveren. Er staan nog een 8 wedstrijden op het programma, die de komende 4 dagen gevaren worden. De Wereldkampioenschappen eindigen op 8 augustus a.s.

In de Promotional fleet staat na 4 wedstrijden de Engelse Cadet met het duo Alexander Young (stuurman) en Jack Hardie (bemanningslid) op de eerste plaats. Een totaal van 96 cadetten varen mee in deze categorie. Ook in de Promotional Fleet staan nog 8 wedstrijden gepland.

De verrichtingen van de Delta Lloyd Cadet World Championships 2008 zijn live te volgen op www.cadet2008.nl (onder Regatta On-line).

Over de Cadet

De Cadet is een zeewaardige tweemanszeilboot voor 7-17 jarigen met een stuurman en bemanning. De Cadet-klasse is een internationale klasse en in Nederland is de Cadet een echte opleidingsklasse voor de jeugd, dat door het Watersportverbond (KNWV) wordt ondersteund en als voorkeursklasse is benoemd. Er zijn 34 Nederlandse Cadetten die meedoen aan de World Championships 2008, verdeeld over 10 Nederlandse boten op de Worldfleet en 34 in de Promotional Fleet. De Internationale WereldKampioenschappen vinden jaarlijks plaats, onder auspiciën van de International Cadet Class Association (www.cadetclass.org). De Wereldkampioenschappen van 2007 vonden in Pwlhelli, Wales, plaats.

Meer informatie zie www.cadet2008.nl
Foto: Ronald Koelink - foto-nautiek.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: