Live internet zeilen tijdens WK Dart 18 2008 in Workum

DartHet WK Dart 18 gaat over enkele dagen van start in Workum. Tijdens het WK kan iedereen de zeilers live volgen via internet. Wedstrijdzeilevenementen worden vooral voor en door zeilers georganiseerd. Zeilen bekijken vanaf de wal is vaak lastig. Maar tijdens het WK Dart 18 krijgen alle zeilers een GPS-ontvanger van Championchip Sailing aan boord. Vrienden, familie, sponsors en andere geïnteresseerden kunnen via internet alle wedstrijden live volgen. En aan het eind van de dag kunnen de zeilers nog eens op hun gemak de wedstrijd analyseren.

Tracking en Tracing

Nog nooit is een grote internationale Dart 18 wedstrijd op deze wijze live online in beeld gebracht. Harry van Veen, voorzitter Stichting Dart Worlds, is dan ook razend enthousiast: “Tracking en Tracing van complete wedstrijdvelden maakt het zeilen een stuk aantrekkelijker. Tijdens de North Sea Regatta van dit jaar werden elke dag al meerdere klassen voorzien van een ChampionChip X5 Tracker. Maar nu zal voor het eerst het complete evenement live te volgen zijn via internet.”

Races live online te volgen

Voorbeeld van tracking - schermVoorbeeld van tracking - schermMet GPS-ontvangers worden alle zeilers, boeien en start- en finishboten realtime getoond op internet. Via links op de Dart Worlds website worden de wedstrijden opgestart. Ook informatie als ´snelheid´ en ´positie´ is per boot te bekijken. De wedstrijden zijn realtime te volgen via www.dartworlds.com.

Over het WK Dart 18

Het WK Dart 18 wordt van 10 augustus t/m 15 augustus 2008 gehouden in Workum. Meer dan 100 catamarans zullen hier strijden om de wereldbeker.

Sites: www.dartworlds.com en www.dartcat.nl
Foto: Jim Jeffreys

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: