Tussenstand op de rustdag WK 2008 Cadet in Medemblik

CadetVandaag, dinsdag 5 augustus, Lay Dag op het Wereldkampioenschap Cadet in Medemblik, dus even tijd voor een overzicht.
Na zes manches staan het team Quinten Lauwers en Nele De Munck op een 1e plaats. Quinten en Nele zetten hiervoor vier 2de plaatsen neer in de eerste manche en braken op de derde dag door de Argentijnse concurrentie met 2 eerste plaatsen op rij.

Aan de finish zagen we in het spoor van Quinten en Nele vaak het tweede Belgische team Sam Vynckier en Thijs Klumpers die bij hun eerste deelname aan een WK duidelijk bevestigen dat er met hen moet rekening gehouden worden door een 5de en 4de plaats te zeilen. Dank zij deze mooie resultaten staan zij op dit ogenblik op een 6de plaats.

Belgische Cadet groepBelgische Cadet groepNa een moeilijke start kwamen de andere teams vandaag ook een aantal plaatsen naar voor. Zo vinden we Toon De Munck en Kamiel Klumpers op 26, Wouter De Munck en Joke Lakiere op 29.

In de tweede helft van de groep van 80 deelnemers vinden we de zusjes Karen en Lore Hellemans terug op de 48ste plaats, Manu Lodewijckx en Enid Froeyen staan 60ste en Joke Hellemans met Seppe Greeve sluiten af op de 65ste plaats.

Morgen starten de jongens dus opnieuw met de Engelsen als grootste concurrenten. De vraag stelt zich dus: Kan Sam Vynckier als nieuwkomer hier zijn plaats in de eerste tien bevestigen? Voor Quinten hopen we dat hij zijn ononderbroken deelnames aan WK’s die hij startte in 2003 kan bezegelen met een wereldtitel. De laatste Belgische wereldkampioen was Carl Winters in 1969, dus wie weet na bijna 40 jaar wachten…

Greet Delbeke
www.cadet2008.nl
Foto cadet: Ronald Koelink - evenement fotograaf WK Cadet

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: