Sebbe Godfroid draagt morgen de Nationale driekleur in de openingsceremonie

Carolijn en SebbeMet enige trots en fierheid meldt U de Vlaamse Yachting Federatie dat op de openingsceremonie van de Olympische Spelen Sebbe Godefroid door het BOIC werd uitgekozen om de Belgische Vlag te dragen. Voor Sebbe Godefroid is het reeds zijn 4 de deelname aan de Olympische Spelen en behaalde onder andere in Atlanta 1996 zilver in de Finnklasse. Ander tornado nieuws is van gans andere orde. Er is mogelijks een 'zeil-rel' op komst.

Sebbe zelf lijkt op zijn site in elk geval heel opgetogen over de eer die hem te beurt valt. Verder maakt ook hij melding van de redelijke radicale zeilkeuze die het Nederlandse en Amerikaanse Tornado-team hebben gemaakt (zie verder). Het algenprobleem zou zijn opgelost en de trainingen zijn volop aan de gang. De 14e varen ze nog een oefenreeks, om er dan de 15e echt aan te beginnen.

Veel hoogtepunten te verwachten

De Olympische Spelen bevatten heel wat sportieve hoogtepunten. Wij trachten u hieronder wat op weg te helpen om de informatie gemakkelijk te vinden. Uiteraard zult u ook via andere kanalen de desbetreffende informaties kunnen vinden.

Wegwijs op de Vlaamse televisie:
Teletekst: Op Eén op de pagina’s 400 tot 599.
Radio 1: Sporza Olympia tussen 4 en 6 uur ’s ochtends en tussen 13.00 en 18.00 uur.
Websites : www.sporzaolympia.be || www.Medium4You.be || www.olympic.be
Op Canvas: SPORZA OLYMPIA (s’ avonds omstreeks 22.15 uur)
Op Eén: Rechtstreekse verslaggeving van 4 uur s’ ochtends de eerste week en de tweede week vanaf 03.00 uur. Dit tot 18.00 uur.
Op Eén: Studio Peking in het journaal van 19.00 uur met samenvattingen, interviews en reportages.

Het volledige programma van Sebbe/Carolijn en Evi Van Acker vind je hier:
www.vyf.be:80/programma_Zeilen_olymp08.htm

Tornado-rel?

Ondertussen is er mogelijks een Tornado-rel op komst. Sinds de onthulling van het revolutionaire Tornado-zeil gonst het van de geruchten in het olympische botenpark. De ISAF zou er alles aan doen om het te verbieden. De Australische topfavorieten Bundock en Ashby kopieerden het doek. Andere teams zouden samenzweren om tot actie over te gaan. Dat laatste lijkt nu werkelijkheid te worden.

Vanavond kwam het gerucht dat er op het Oostenrijkse persbureau een officieel bericht zou liggen. Daarin zou staan dat een aantal Tornado-teams een petitie gaat indienen tegen de aan-de-windse gennaker. Daarin stellen zij dat als er niets aan deze kwestie wordt gedaan, zij de Spelen zullen boycotten.

Een belletje naar Pim Nieuwenhuis leert me dat wij meer weten dan de zeilers zelf. “Nee, ik weet van niks. Als het waar is, wordt het alleen maar makkelijker voor ons”, klinkt zijn laconieke reactie. Hij wordt er naar eigen zeggen niet zenuwachtig van: “We hebben alles binnen de regels gedaan. We zijn gewoon slimmer geweest dan zij, maar we zijn zeker niet van goud verzekerd. We nemen met dat zeil ook risico. Zo leveren we voor de wind best wel veel in. Dat is weliswaar ingecalculeerd, maar toch.”

Op dit moment is dit niet meer dan een gerucht, want er is officieel nog niets naar buiten gekomen. Om welke landen het precies gaat, is dus ook onbekend. Maar dat de tweevoudige, olympische kampioenen Hagara/Steinacher (AUT) waarschijnlijk de petitie ondertekenen, is erg aannemelijk. Dat is toch wel opmerkelijk te noemen, aangezien broer Andreas Hagara de coach van Mitch en Pim is en dus van de ontwikkeling af wist. (door Diana Bogaards)

Bronnen: VYF en questforgold
'Tornadorel': Cats and Dinghies, door Diana Bogaards.
Foto: Magic Marine

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: