Noodweer maakt vroegtijdig einde aan laatste dag Sneekweek

BliksemWoensdag was Hardzeildag in Sneek, een traditie die bijna twee eeuwen terug gaat. 73 jaar geleden groeide deze ene dag uit tot de Sneekweek. De teamwedstrijden tussen ‘Holland’ en ‘Friesland’ vormen één van de hoogtepunten van de week. Tijdens deze ‘vete met een knipoog’ wist Holland dinsdagavond al een 3-0 voorspong te behalen. Woensdag werd na twee races de eindstand op 4-1 afgemaakt. Donderdag liet het slechte weer helaas geen wedstrijden meer toe.

De teamwedstrijden sloten woensdag een prachtige dag af. Hardzeildag bracht honderden mensen naar het Starteiland en die werden beloond met veel zon. Op het water werden prachtige duels uitgevochten en aan wal was het heel gezellig. Aan het einde van de dag leek de wind weg te vallen, maar voor de teamwedstrijden trok die toch nog even aan. Friesland - HollandFriesland - HollandFriesland wist de eer te redden door de eerste race van de dag te winnen. De Hollanders zetten echter de tweede race op hun naam en bepaalden daarmee de eindstand op 4-1.

Van de drie Team Volvo For Life-leden deed Marije Faber het het best op het Sneekermeer. Samen met Arjen Kort vaarde zij in een 16 m2. Woensdag wisten zij met een tweede plek hun achterstand op koploper Jaap Jongsma terug te brengen tot twee punten. Donderdag, op de laatste dag van de Sneekweek, kregen zij echter niet meer de kans hun achterstand in te lopen. Vanwege het slechte weer werden alle wedstrijden uitgesteld

Donderdag begon al grijs en rond 11 uur brak het noodweer los. Hevige onweersbuien en slagregens teisterden het Starteiland. De wedstrijden werden voor onbepaalde tijd uitgesteld. Aan het begin van de middag klaarde het op, maar het wedstrijdcomité besloot dat het te laat was om nog te starten. Aan een mooie Sneekweek kwam zo een vroegtijdig einde. De zeilers die woensdag aan kop gingen in het klassement konden donderdag de winst verzilveren zonder op het water te zijn geweest.

Info en foto's: www.teamvolvoforlife.nl
Foto Friesland - Holland: Richard de Jonge

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: