Sterk gewijzigde Light Vessel editie 2008 start op 5 september

Light VesselOver iets minder dan een maand wordt in Zeebrugge de Light Vessel 2008 gevaren, en er zijn heel wat veranderingen in vergelijking met de voorgaande edities. Niet enkel is er nu een mooie aansluiting op het Breskens Sailing Weekend dat het weekend daarvoor wordt gevaren, er zijn ook heel wat andere dingen die evolueerden.
Zo staat dit jaar de wedstrijd open voor IRC en CR gemeten jachten.

De Royal Belgian Sailing Club van Zeebrugge doet er alles aan om een kwaliteitsvolle organisatie te garanderen. Zo zal er een uitgebreid RBSC – team ter beschikking staan van de deelnemende jachten, zowel aan de wal als op het water. De Light Vessel telt immers mee voor het Belgisch Kampioenschap IRC, telt als een manche van de ‘North Sea European Trophy Gaëtan Janssens’ en als een manche van het ‘Championat de Ligue Nord Pas de Calais’.

Het belooft een echt zeilfeest te gaan worden, waar zowel prestatiegericht zeilen als pure fun hand in hand gaan. Zowel de IRC – crews als de CR – zeilers kunnen zich met elkaar meten. Er zijn aparte starts voorzien voor beide klassen, zodat deze duidelijk gescheiden blijven.

Ligplaatsen gratis beschikbaar

De Royal Belgian Sailing Club voorziet voor alle deelnemers een gratis ligplaats in Zeebrugge, één week voor en één week na afloop van de Light Vessel. Jachten die deelnemen aan zowel het Breskens Sailing Weekend als aan de Light Vessel krijgen in Breskens een gratis ligplaats aangeboden in de week tussen beide zeil evenementen.

Er is voor elke deelnemer een ontbijt en lunchpakket voorzien in Zeebrugge op zaterdag en zondag. Voor het dinner dat in de yachtclub Alberta wordt aangeboden op zaterdagavond wordt gevraagd vooraf in te schrijven via de website. De prijs voor deze maaltijd is wel niet inbegrepen in de entry fee.

Het programma

Vrijdagavond start de lange afstandswedstrijd vanuit Breskens om te finishen in Zeebrugge. Inderdaad, nog eens een nachtelijk avontuur!
Op zaterdag en zondag worden upwind – downwind banen gezeild voor de kust van Duinbergen. Bij sterke wind zouden deze kunnen vervangen worden door een langer banentraject.

Handige links

Inschrijven voor de wedstrijd en voor het avondmaal op zaterdag dient online te gebeuren via www.rbsc.be of rechtstreeks via www.rbsc.be/nl/5?categorie=YACHTEN

De notice of race vind je dan weer hier: NOR Light Vessel 2008

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: