Ook Zuiderzee Regatta in Muiden kampte met veel wind afgelopen weekend

Zuiderzee regattaTeam Gaastra Verhoef Jabulani met Edgar Westerhuys, Gideon Mastenbroek, Bas Brouwer en dit keer Julia Chapman mochten zich na 5 wedstrijden met veel wind variërend van 16 tot 28 knopen de winnaar noemen van de Zuiderzee Regatta in Muiden. Zij wonnen hiermee hun 6e Year Ranking evenement dit jaar. Tweede werd Team Bananajama met Kasper Kieft, Marco van Veen en Gijs Nijsten. Derde, Ronald Veraar's Team Mojo en vierde het all ladies Team Gill van Marieke Poulie.

Alle boten hadden hun handen vol aan de harde wind, knap dat het comité de condities toch goed inschatte want het werd geen moment echt ondoenlijk, mede doordat de baan vrij dicht onder de wal lag: de eerste race op zaterdag werd gevaren met ruim 25 knopen wind, gevolgd door een 2e race met beduidend minder wind en een derde met weer veel meer wind rond de 26 knopen.

Ook zondag weer een relaxed comité die gewoon startte met een wind van rond de 25 knopen, toch waren vooral de vlagen nu harder en dit zorgde voor-de-wind voor spectaculaire broaches. Het team van Jeroen den Boer die als 2e Overall de zaterdag was geëindigd had pech en brak z'n roerpin en moest opgeven. De 2e race werd het echt heftig met wind tot bijna 30 knopen volgens een van de (ondanks het slechte weer vele) toeschouwersboten.

De MaxFuns die voor ons startten (en waarvan we de we laatste bijna inhaalden:) zagen we al na de finish naar de haven varen: de 3e race werd afgelast. Om ons te pesten nam de wind toen opeens weer sterk af maar ik denk dat iedereen blij was dat we naar de kraan mochten gezien de regen die toen echt doorzette. Nogmaals, super dat de organisatie op het water zo vlekkeloos was en de zenuwen (die zij ook hadden neem ik aan) in bedwang hielden want het waren 5 mooie races.

Over 4 dagen alweer de volgende wedstrijd: het Gaastra J22 Nederlands Kampioenschap in Workum, tot dan!

De uitslagen zijn hier te vinden: http://www.knzrv.nl/images/ZWC/Uitslagen/zzr2008.html

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: