Zaterdag 4 oktober start het nieuwe Goofy winter-zeilseizoen

Goofy'sZaterdag 4 oktober is het weer zo ver. Het begon ooit als een wedstrijd tussen 2 heren, allebei Goof genaamd. Na een aanpassing aan één van hun van oorsprong gelijke schepen besloten ze te zien wat het effect daarvan was tijdens maandelijkse wedstrijden in de winter. Deze tweestrijd op de Oosterschelde is ondertussen uitgegroeid tot een echt begrip in de zeilwereld der Lage Landen, de Goofy’s, de Goofen, de Goofies. Op het eerste zicht een doodgewone clubwedstrijd, maar één blik op de deelnemerslijst en je merkt meteen dat er behoorlijk ‘schoon volk’ opdaagt voor dit zogenaamde clubwedstrijdje in Colijnsplaat.

Succes-verhaal

De sympathieke organisatie, de voor veel zeilers goed te bereiken ligging, het mooie vaarwater, ideaal trainingswater voor gerenommeerde teams, perfecte omgeving voor de beginnende wedstrijdzeiler om zijn eerste race-ervaringen op te doen… tal van redenen waarom dit evenement steeds weer op zoveel deelnemers kan rekenen. De ongewone start procedure, het niet kunnen protesteren, de befaamde 10 geboden van de Goofen … iedereen neemt het er graag bij. Al is er op het ClubRacer forum al menige discussie hieromtrent gestart.

Hoe, waar, wanneer?

Drukte aan de unieke startlijnDrukte aan de unieke startlijnInschrijven kan vanaf 10 uur in het matrozenhok van de Watersportvereniging Noord-Beveland, net onder het kantoor van de havenmeester. Er wordt gevaren onder ORC-club en in een ongemeten klasse. De niet te missen briefing in de Yachtclub van Colijns is zoals vanouds gepland om 11 uur. Als de geluidsinstallatie het houdt tenminste. Daar wordt dan op onnavolgbare wijze ‘de banen’ meegedeeld, dus vergeet niet papier en pen mee te nemen.

Om 12 uur wordt ORC-1 als eerste weggetoeterd, en dan is het ieder kwartuur de beurt aan de volgende groep. En na de finish deponeer je gewoon de ingevulde wedstrijdverklaring in een daartoe bestemde emmer. Eindigen doen de Goofy’s steevast aan de toog bij Kees en zijn team, waar meestal nog tot in de late uurtjes wordt nagekaart.

De 10 geboden

Vanaf oktober gaat het er zo iedere eerste zaterdag van de maand aan toe op de Oosterschelde. En vergeet niet, "Het zijn en blijven gezelligheidswedstrijden waarbij sportiviteit en veiligheid voorop staan. Er wordt gevaren volgens de regels voor wedstrijdzeilen, maar het mes komt niet op tafel!" En bij twijfel geldt het 9e gebod: DE GOOFEN HEBBEN ALTIJD GELIJK!

Info: www.wsvnb.nl
Bemanningspool: /forum/viewtopic.php?t=3992&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
Foto’s: Guy Clappaert

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: