Zware tweede dag voor Thierry Schmitter tijdens Paralympische Spelen 2008

Thierry SchmitterVandaag was het rustdag voor de Paralympische zeilers. Nederlandse zeiler Thierry Schmitter had gisteren tijdens de tweede dag van de Paralympische Spelen moeite om zijn goede vorm in winst om te zetten. Hij staat voorlopig zesde in het algemeen klassement, maar maakt nog steeds deel uit van de kopgroep, die bijzonder dicht bij elkaar zit. Schmitter voer drie goede races en wist in de eerste wedstrijd van dinsdag zelfs een tweede plek te veroveren.

Tijdens race twee en drie zat hij er ook weer goed bij, maar hij wist door de aanzienlijke winddraaiingen zijn positie niet te behouden.
Coach Ronald van Vianen legt uit: “Het ging niet zoals we ons hadden voorgesteld. Het was een zware dag. De groep zit continu heel dicht bij elkaar. Het leek af en toe wel match racing. Thierry wist zich goed te positioneren, maar bij de laatste gate in de tweede race koos hij voor de verkeerde kant van het veld en verloor daardoor zijn voorsprong.”

Thierry hoopt op wat zwaarder weerThierry hoopt op wat zwaarder weerSchmitter eindigde als tiende in die race, maar kan dat resultaat aftrekken. Ook de laatste wedstrijd van de dag begon Schmitter goed. Van Vianen: “Een enorme vlaag in het laatste voordewindse rak draaide echter het hele veld om. Thierry wist de schade nog beperkt te houden met een zevende plek, maar erg tevreden zijn we niet.”

“Thierry zit continu bij de kopgroep, maar hij heeft moeite met het finishen. Met deze lage windsnelheden heeft hij een klein nadeel omdat hij wat zwaarder is. Meer wind geeft meer druk en dat is beter voor Thierry. We hopen dus dat het aantrekt.”

Na de rustdag vandaag volgen er nog zes wedstrijden. Zaterdag 13 september is de medal race.

Het deelnemersveld van de 2.4mR klasse op de Paralympische Spelen bestaat uit zestien zeilers. In de top van het klassement is alles nog mogelijk:

1) Tingley (CAN) 9 punten
2) Ruf (USA) 10 punten
3) Kröger (GER) 15 punten
4) Seguin (FRA) 15 punten
5) Als Anders (DEN) 16 punten
6) Schmitter (NED) 17 punten

Bron en foto’s: www.teamvolvoforlife.nl

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: