Eerste Open Nederlands Kampioenschap Laser SB3

Laser SB3Het kersversse bestuur van de "Dutch Class Organisation nodigt alle Laser SB3 zeilers uit om het allereerste Open Nederlands Kampioenschap in Hoorn te zeilen. Het ONK wordt verzeild op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 oktober 2008. Sailcenter is bereid gevonden om als hoofdsponsor op te treden. De afgelopen maanden zijn er weer aardig wat SB3 sportboten in de Benelux verkocht en het aantal schepen groeit snel. Deze nieuwe one-design klasse komt op snelheid.

Groeiend succes

Fantastisch om nu al toezeggingen vanuit Engeland en België te hebben om deze beruchte eerste ONK SB3 te varen. De vloot is zich nu aan het voorbereiden op Travemünde Duitsland, Skandia Cowes Week, Breskens en de eerste World series in Ireland. De SB3 kent reeds een enorm succes in Engeland, waar reeds meer dan 100 boten zijn verkocht. Ook in Nederland zitten ze al een 15-tal SB3’s. En in België begint de interesse stilaan te groeien en zouden er een 6-tal in de vaart zijn.

De boot

De boot weegt slechts een goede 600 kg en is dus trailerbaar met eender welke personenauto. Dankzij de intrekbare kiel kan de boot langs een gewone helling te water gelaten worden. Men kan hier echt wel spreken van een honderd procent monotype boot, aangezien zelfs de zeilen verplicht van één en dezelfde zeilmakerij moeten komen. Geïnteresseerden hoeven dus niet te vrezen voor een (financiële) wedloop naar nieuwer en beter materiaal. De boot is snel, sportief maar toch niet té technologisch.

Kenmerken SB3:

Ontwerp: Tony Castro in 1999
Lengte: 6,15 m
Breedte: 2,15 m
Diepgang: 1,50 m
Gewicht: 685 kg (waarvan 305 kg bulb)
Masthoogte: 9,30 m (deck-step alu mast met 1 zaling en jumpstay)
Grootzeil: 18,00 m²
Fok: 9,30 m²
Gennaker: 46,00 m² (op uitschuifbare boegspriet)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
janjacobs@reeleezee.nl

www.lasersb3.com

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: