Qingdao: morgen moet het gebeuren voor 2.4mR zeiler Thierry Schmitter

Thierry SchmitterThierry Schmitter scoorde op 12 september een 5e en een 12de plaats en staat daarmee vijfde in het klassement. Met nog twee wedstrijden te gaan is een topklassering nog steeds mogelijk. In 2004 won Thierry Schmitter een bronzen medaille op de Paralympische Spelen in Athene. Nu wil de ambitieuze zeiler maar een ding. Goud! Morgen 13 september op de laatste dag kan de gedreven Schmitter met twee topprestaties nog op het podium terecht komen.

In de laatste race ging Schmitter van een droomscenario naar een doemscenario. Schmitter baalde dan ook enorm na die laatste race op deze dag. “Hij lag op een heel goede expositie en de Amerikaan en de Canadees lagen er niet goed bij. Maar de wind draaide drastisch met als gevolg dat de Canadees ineens voorin lag,” zei coach Ronald van Vianen.

De zeilers moesten weer lang wachten voordat er een wedstrijd gezeild kon worden. Het wachten in Qingdao is of op genoeg wind of minder stroming. Of een combinatie van beide.

Schmitter is een der besten van de wereld in deze 2.4mR klasse. Ook in toernooien waaraan valide zeilers meedoen vaart de Hagenaar voorin. Zeker met een klein beetje wind is de topfitte Schmitter onder de paralympiërs bijna onverslaanbaar.

“Het kan allemaal nog steeds,” zegt Van Vianen vanuit China. “De top zes zeilers staan heel erg dicht bij elkaar. Het is een serie met veel wisselende resultaten. Morgen moet het gebeuren.”

Algemeen klassement 2.4mR klasse:

1) Tingley (CAN) 24 punten
2) Ruf (USA) 29 punten
3) Kröger (GER) 30 punten
4) Als Anders (DEN) 30 punten
5) Schmitter (NED) 33 punten
6) Seguin (FRA) 33 punten

Bron: www.teamvolvoforlife.nl

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: